Bitwise gaat bitcoinontwikkeling sponsoren met 10% van winst uit bitcoin ETF

Vermogensbeheerder Bitwise gaat 10% van zijn winst uit de Bitwise Bitcoin ETF (BITB) doneren aan de open source ontwikkeling van bitcoin.

Voor een periode van maar liefst 10 jaar zullen drie organisaties geld ontvangen die dit dan weer verder kunnen uitdelen aan individuen en projecten. De ontvangende organisaties zijn onder meer Brink, OpenSats en de Human Rights Foundation en haar Bitcoin Development Fund.

In het persbericht staat:

“Bitcoin werd 15 jaar geleden gelanceerd zonder fondsenwerving. Het wordt beheerd en bijgehouden door een toegewijde community van open source-ontwikkelaars die onvermoeibaar werken om de veiligheid, schaalbaarheid en bruikbaarheid van bitcoin te verbeteren. Zij zijn de onbezongen helden.”

“Alle bitcoin-investeerders profiteren van dit open source werk. Maar het is voor elke investeerder moeilijk om de rekening te betalen. Met de terugkerende donatie creëert BITB een sterke afstemming tussen bitcoininvesteerders en de kracht van de onderliggende open-source infrastructuur.”

Bitwise deed vijf jaar geleden voor het eerst een aanvraag ingediend voor een spot bitcoin ETF. Gisteren is dit dan eindelijk goedgekeurd, samen met nog 10 andere aanvragen. Eén van hen, VanEck, kondigde ook al aan om 5% van hun winst te gaan inzetten in bitcoinontwikkeling.

Het zijn allemaal marketingtrucjes om de eerste weken zo populair mogelijk te worden. Hoe meer geld er in de ETF stroomt, hoe goedkoper deze zou kunnen worden aangeboden.


The post Bitwise gaat bitcoinontwikkeling sponsoren met 10% van winst uit bitcoin ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.