Bitwise dient aanvraag in voor Ethereum ETF

Bitwise heeft een aanvraag ingediend bij de Securities & Exchange Commission (SEC) voor een Ethereum exchange traded fund (ETF). Het bedrijf is al aanbieder van een bitcoin ETF met de handelticker BITB.

Bitwise en Ether ETF

Een ETF is te omschrijven als een beleggingsfonds waarvan de aandelen op een beurs zijn genoteerd. Het doel is om de prijs van de onderliggende asset, in dit geval bitcoin, te volgen. Zo hebben beleggers exposure aan bitcoin zonder zelf de asset te moeten bewaren.

Bitwise wil haar aanbod verder uitbreiden met Ethereum, de tweede cryptomunt van de markt. Dat doen ze niet alleen met een nieuwe ETF-aanvraag, maar ook door het aanbieden van een Ethereum futures ETF, bekend als Bitwise Ethereum Strategy ETF (AETH). Ze volgen daarmee onder meer BlackRock en Fidelity.

In tegenstelling tot sommige concurrenten is er bij Bitwise geen sprake van ‘staking’, wat wel bij Ark 21Shares en Fidelity mogelijk is. Staking is een proces waarbij gebruikers hun ether inzetten als onderdeel van het consensusmechanisme van het netwerk, genaamd Proof of Stake (PoS). Door hun ether vast te klikken op het netwerk, zijn we meteen validators van het netwerk.

Bitwise wil de voorgestelde Ethereum ETF laten noteren op de New York Stock Exchange. Er is nog geen handelsticker bekend.

Afgekoeld

Ondanks het succes van de bitcoin ETF’s in Amerika, is er nog veel onduidelijkheid over de komst van een ether ETF. Bestaande aanbieders zoals BlackRock en Fidelity willen ook op de ethertrein springen, omdat ze veel tractie krijgen met de bitcoinpropositie. Het heeft jarenlang geduurd voordat de SEC echter goedkeuring gaf voor een bitcoin ETF en de vraag is of een ether ETF hetzelfde lot is beschoren. Het eerdere optimisme is afgekoeld, omdat een besluit steeds is uitgesteld. Eind mei volgt een volgende besluitronde.

Dit trage tempo is een contrast met het succes van de bitcoin ETF. Desondanks geloven experts dat het tijdstip van de lancering van de ETF zijn succes kan beïnvloeden, waarbij een latere lancering kan profiteren van de toegenomen gereedheid van de markt.


The post Bitwise dient aanvraag in voor Ethereum ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.