Bitwise CIO Slaat Alarm: “Waanzinnige Waarderingen voor Twijfelachtige Crypto’s!”

Matt Hougan, de hoofdinvesteerder bij Bitwise, heeft beleggers gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met crypto projecten die een hoge waarde hebben, zoals meme coins. Hij zegt dat handelaren een deel van hun bitcoin investeringen verplaatsen naar andere crypto projecten zonder enige echte. Hoewel dit zorgt ervoor dat de prijzen in de hele markt stijgen, vindt Hougan dit geen goede ontwikkeling.

Bitcoin leidt tot investeringen in twijfelachtige tokens

Hougan merkt op dat door de recente stijging van de bitcoin prijs, beleggers hun winsten verspreiden over twijfelachtige cryptotokens. Dit kan ervoor zorgen dat deze tokens, waarmee hij vooral op memecoins doelt, onterecht als echt waardevol worden gezien. Hij waarschuwt: “Wees voorzichtig. Veel slechte projecten krijgen geld in een markt die heel positief is. Veel van deze projecten hebben nu al gekke waardes.”

Hij legt uit dat beleggers na een prijsstijging van een investering vaak kiezen voor riskantere investeringen, omdat ze hopen op hogere beloningen. “Mensen die veel met crypto bezig zijn, verdienen geld aan bitcoin, voelen zich rijk en gaan dan op zoek naar nog speculatievere investeringen,” zegt hij.

Bitcoin bereikt nieuwe hoogtepunten

Deze waarschuwing komt op een moment dat bitcoin nieuwe all-time highs bereikt, met een prijs van $70.184 op 8 maart. Hougan is ook verbaasd over de hype, aangezien bitcoin slechts “een paar honderd procent is gestegen vanaf de laagste punten.” Hij zegt dat de interesse in de altcoinmarkt meer te maken heeft met de totale marktwaarde dan met het rendement van bitcoin als percentage.

“Sinds de dieptepunten van november 2022 is de marktwaarde van bitcoin met $1 biljoen gegroeid,” legt hij uit. In eerdere cycli was de door bitcoin gegenereerde rijkdom kleiner in absolute dollars, ook al was het percentage hoger.

Grote scepsis tegenover onbekende crypto projecten

Gezien de vele oplichting in de crypto industrie is er een grotere scepsis tegenover onbekende crypto projecten. Op 28 december meldde het blockchain-beveiligingsplatform Immunefi dat er in 2023 in totaal $1,8 miljard verloren is gegaan door hackers en oplichters in Web3.

Veel beleggers letten op de oprichters van projecten en wie het project ontwikkelt om beslissingen te nemen over hun investeringen. Maar dit wordt moeilijker met de opkomst van AI. Jesse Leclere, een blockchain analist van CertiK, waarschuwt dat oplichting steeds geavanceerder wordt en dat gebruikers heel alert moeten blijven voor goed uitgevoerde aanvallen.


The post Bitwise CIO Slaat Alarm: “Waanzinnige Waarderingen voor Twijfelachtige Crypto’s!” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.