Bitwise CIO ‘enthousiast’ over ETF voor Ethereum DeFi

Bitwise CIO Matt Hougan laat momenteel veel van zich horen als het aankomt op ETFs en andere beleggingsproducten voor crypto. Nu zegt hij “enthousiast” te zijn over een theoretisch product dat blootstelling zou geven aan het DeFi-ecosysteem van Ethereum.

Investeren in de toekomst van Ethereum

De Chief Investment Officer van het grote Bitwise geeft aan dat hij “uitzonderlijk veel vertrouwen” heeft in de evolutie van het ecosysteem van Ethereum, maar dat het nog niet duidelijk is welke layer-2 oplossingen en toepassingen de strijd zullen winnen.

“Het is voor mij lastig om te zien hoe de wereld er over drie jaar uitziet als er honderd populaire decentrale toepassingen zijn die mensen gebruiken en waar het geld naartoe zal vloeien. De beste manier om dat te benaderen is om ze allemaal te bezitten, waardoor dat dus een fantastisch product zou kunnen zijn”, aldus Hougan.

“Ik zit een beetje tussen schaamte en enthousiasme in wat betreft het feit dat Bitwise nog geen DeFi-product heeft, omdat ik denk dat het een fantastisch product zou zijn”, aldus Hougan in gesprek met Forbes.

De markt onderschat de Dencun-upgrade

Ook onderschat de markt volgens Hougan de impact van de Dencun-upgrade op het ecosysteem van Ethereum met een factor 10 tot 20. “Dit zet de wereld op zijn kop en ik denk niet dat de markt dat op waarde schat”, aldus Hougan.

Sinds de Dencun-upgrade is het een stuk goedkoper om transacties te doen op alle layer-2 oplossingen van Ethereum, maar de koers blijft momenteel nog achter.

Zou de markt hier echt onderschatten wat de impact van Dencun is of ziet Hougan gewoon teveel in de verandering? Vooralsnog lijkt vooral Solana in te lopen op Ethereum en kan dat nog weleens een interessante strijd opleveren tijdens deze bullrun.

Denk jij dat Ethereum op de lange termijn de blockchain voor smart contracts blijft of hebben andere platforms als Solana een kans om deze strijd te winnen?


The post Bitwise CIO ‘enthousiast’ over ETF voor Ethereum DeFi appeared first on Bitcoinmagazine.nl.