Bitvavo werkt samen met Figment voor betere stakingdiensten

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde stakingplatform Figment om het stakingaanbod voor cryptocurrency’s te verbeteren.

Figment biedt infrastructuur voor meerdere netwerken

In een recente blog post kondigde Figment aan dat het Bitvavo zal voorzien van de benodigde infrastructuur om staking services te faciliteren op meerdere Proof-of-Stake (PoS) protocollen. Hieronder vallen grote blockchains zoals Ethereum en Solana. Deze samenwerking markeert een uitbreiding van Bitvavo’s staking service providers, waaronder ook bekende namen als Coinbase.

De samenwerking zal speciale validator nodes voor Bitvavo introduceren, waardoor netwerkprestaties van hoge kwaliteit en robuuste beveiligingsmaatregelen worden gegarandeerd. Bitvavo’s samenwerking met Figment is onderdeel van de bredere strategie om haar aanwezigheid in Europa uit te breiden.

Na succesvolle registraties bij financiële autoriteiten in Frankrijk en Oostenrijk, en een eerdere uitbreiding naar Italië, blijft Bitvavo zich houden aan strenge regelgevende standaarden, om een veilige handelsomgeving te garanderen voor meer dan 1,5 miljoen gebruikers over het hele continent.

Toekomstperspectieven en innovatie

In de toekomst vergroot dit partnerschap niet alleen het dienstenaanbod van Bitvavo, maar positioneert de beurs ook om te profiteren van de gunstige regelgeving in Europa voor crypto. Met Europa’s Markets in Crypto-Assets (MiCA) raamwerk dat de licentieprocedures over het hele continent gaat stroomlijnen, is Bitvavo goed voorbereid om de wijdverspreide adoptie van cryptocurrency-diensten te ondersteunen.

Bitvavo en Figment

Bitvavo werd in 2018 opgericht in Amsterdam en staat bekend als de grootste EUR-spotbeurs ter wereld, met een brede gebruikersbasis van meer dan 1,5 miljoen in heel Europa. Figment biedt aan de andere kant een uitgebreid pakket van staking services aan meer dan 500 institutionele klanten, waarmee het zijn reputatie als toonaangevende aanbieder in de staking industrie verstevigt.

De samenwerking tussen Bitvavo en Figment vertegenwoordigt een belangrijke stap in de evolutie van cryptocurrency staking services. Het belooft een verbeterde veiligheid, toegankelijkheid en afstemming op het zich ontwikkelende Europese regelgevingslandschap.


The post Bitvavo werkt samen met Figment voor betere stakingdiensten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.