Bitstamp-beurs ontvangt voorlopige goedkeuring voor licentie in Singapore

Crypto-beurs Bitstamp heeft aangekondigd dat het de voorlopige goedkeuring heeft ontvangen voor een licentie om te opereren als een belangrijke betalingsinstelling van de Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS).

De voorlopige goedkeuring, die voorafgaat aan een volledige licentie om in Singapore te opereren, brengt Bitstamp een stap dichter bij het aanbieden van diensten voor digitale betalingstokens in de stadstaat. De beurs verklaarde in haar persbericht dat zij de eerste crypto-handelsplatform met een belangrijke aanwezigheid in de EU is die een dergelijke licentie van de MAS heeft verkregen.

“Singapore was een pionier bij het vaststellen van een regelgevend kader voor crypto-beurzen en we zien dat leiderschap voortduren om de toekomst van Singapore als centrum voor het ecosysteem van digitale activa en de convergentie ervan met de bredere financiële dienstensector te versterken,” zei Leonard Hoh, APAC-generaal directeur van Bitstamp, in de verklaring.

De Singaporese autoriteiten hebben al volledige licenties toegekend aan verschillende crypto-dienstverleners, waaronder Blockchain.com, Circle, Coinbase en Ripple.

Opgericht in 2011, zei Bitstamp dat het meer dan 50 licenties en registraties heeft in jurisdicties over de hele wereld, waaronder het VK, Nederland, Frankrijk en 40 staten in de VS, volgens haar verklaring.


The post Bitstamp-beurs ontvangt voorlopige goedkeuring voor licentie in Singapore appeared first on Bitcoinmagazine.nl.