BitMEX Oprichter Waarschuwt: ETF’s Mogelijk Bearish voor Bitcoin

Arthur Hayes, de medeoprichter van BitMEX, heeft recent zijn zorgen uitgesproken over de potentiële impact van de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s op de crypto markt. Hij waarschuwt voor het dominante gedrag van grote traditionele vermogensbeheerders zoals BlackRock in de spot Bitcoin ETF markt, wat volgens hem kan leiden tot een scenario waarin deze firma’s een disproportioneel grote hoeveelheid Bitcoin bezitten.

Bitcoin niet meer gedecentraliseerd door ETF’s

Volgens Hayes zouden deze firma’s, in hun streven naar winst, Bitcoin in grote hoeveelheden kunnen opkopen, opslaan en beheren, wat de essentie van Bitcoin als gedecentraliseerd en vrij toegankelijk activum zou ondermijnen.

Hij voorspelt dat een dergelijke concentratie van Bitcoin in de handen van enkele vermogensbeheerders de prijs en beschikbaarheid van Bitcoin kan beïnvloeden, met mogelijk slechte gevolgen voor de Bitcoin en crypto zelf.

Hayes wijst op een toekomstige markt waarin Bitcoin meer in kluizen ligt opgeslagen dan dat het actief wordt gebruikt, waardoor miners inkomsten mislopen en het netwerk zijn kracht verliest. Deze bezorgdheid komt voort uit de trend waarbij het koper mogelijk de voorkeur geeft aan Bitcoin ETF-derivaten boven het direct kopen en holden van Bitcoin.

Ondanks deze zorgen, merkt Hayes op dat Bitcoin sinds 2020 een aanzienlijke groei van 228% heeft doorgemaakt, waardoor het de meeste traditionele activa heeft overtroffen als bescherming tegen devaluatie van fiat geld. Deze groei benadrukt de veerkracht en het potentieel van Bitcoin als een waardevolle activaklasse.

Hayes is bullish op Ethereum

Aan het einde van zijn betoog adviseert Hayes beleggers om voorzichtig te zijn met permission-based DeFi-projecten, getokeniseerde echte activa en governance-tokens die gekoppeld zijn aan schuldopbrengsten.

Hij heeft zijn investeringen van Solana verschoven naar Ether, wat wijst op een bullish houding ten opzichte van Ethereum. Ondanks eerdere kritieken op Solana, verwacht Hayes dat Ethereum nieuwe hoogten zal bereiken, mede dankzij de aanhoudende ontwikkelingen en het groeiende ecosysteem.


The post BitMEX Oprichter Waarschuwt: ETF’s Mogelijk Bearish voor Bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.