BitGo gaat licentie krijgen in Singapore

Custodybedrijf BitGo heeft een principe-goedkeuring gekregen van de belangrijkste financiële toezichthouder van Singapore. Met de licentie mag het via zijn lokale entiteit aan de slag als “custody instelling”.

Het bedrijf zei vandaag in een verklaring dat de dochteronderneming van BitGo die in Singapore actief is gereguleerde “digital payment token services” zou kunnen aanbieden in de stadstaat. De licentie zélf is er nog niet, maar een akkoord dat deze er gaat komen al wél.

BitGo schrijft in de verklaring dat het Singapore beschouwt als een belangrijk knooppunt voor crypto-innovatie:

“Het positioneert BitGo als een toonaangevende leverancier van diensten voor digitale activa voor institutionele financiering in de hele APAC.”

APAC staat voor Asia-Pacific, wat uitstrekt van Noord-Rusland tot Nieuw-Zeeland en alles wat er tussen in ligt.

Een woordvoerder van BitGo vertelde The Block dat het bedrijf momenteel wallet- en custodyoplossingen voor digitale activa levert in Singapore. Na het verkrijgen van een volledige licentie is het van plan zijn aanbod uit te breiden, zodat klanten ook crypto kunnen kopen en verkopen.

In augustus 2023 haalde het bedrijf uit Palo Alto (Californië) nog $100 miljoen op aan Series C-financiering. BitGo is gewaardeerd op $1,75 miljard. Het nieuwe geld wordt gebruikt voor strategische overnames en wereldwijde expansie.


The post BitGo gaat licentie krijgen in Singapore appeared first on Bitcoinmagazine.nl.