Bitfinex CTO ontkracht geruchten over datalekken

Paolo Ardoino, CTO van Bitfinex, heeft beweringen over een datalek door hackersgroep FSOCIETY weerlegd. Hij zegt dat er geen bewijs is gevonden van een compromittering, ondanks beweringen over wijdverspreide beveiligingslekken op het platform.

Beveiligingsanalyse in uitvoering

In reactie op de circulerende geruchten verklaarde Paolo Ardoino, Chief Technology Officer van Bitfinex, op X dat de eerste onderzoeken geen inbreuk op het systeem hebben bevestigd. Volgens Ardoino hebben ze een grondige analyse van de systemen uitgevoerd en is er geen inbreuk gevonden, wat juist wijst op een mismatch tussen de beweerde gestolen e-mails en de werkelijke gebruikersgegevens.

Vals alarm?

Een hackersgroep die bekend staat onder de naam FSOCIETY, die zichzelf stileert naar de fictieve groep uit de televisieserie Mr. Robot, eiste op 26 april de verantwoordelijkheid op voor het hacken van verschillende entiteiten, waaronder Bitfinex. 

Ze beweerden dat de cryptocurrency exchange succesvol was gehackt, samen met andere belangrijke doelwitten zoals Rutgers University en SBC Global. De beweringen van FSOCIETY zijn echter door geen enkele betrokken partij bevestigd.

Motieven in twijfel getrokken

Ardoino deelde verder inzichten van een beveiligingsonderzoeker, die speculeerde dat het ware motief achter de aankondiging van FSOCIETY zou kunnen zijn om hun ransomware tools te promoten, die naar verluidt worden verkocht tegen abonnementskosten. 

Dit incident doet denken aan de hack bij Bitfinex in 2016, waarbij meer dan 100.000 Bitcoin werden gestolen, met een totale waarde van 71 miljoen dollar. Sindsdien heeft Bitfinex zijn beveiligingsmaatregelen aanzienlijk opgeschroefd om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. 

Ondanks de onzekerheid benadrukt deze situatie de aanhoudende bedreigingen in de cryptocurrency-industrie. Bitfinex blijft gebruikersveiligheid en transparantie voorop stellen. Naarmate de sector zich verder ontwikkelt, blijft de toewijding van de exchange aan strenge beveiligingsmaatregelen en een snelle reactie op bedreigingen cruciaal voor het behoud van vertrouwen en de bescherming van het platform.


The post Bitfinex CTO ontkracht geruchten over datalekken appeared first on Bitcoinmagazine.nl.