Bitfinex Alpha rapport: 55% meer short-term BTC trades door crypto ETF’s – gaat Bitcoin stijgen?

Een recent Bitfinex Alpha rapport heeft onthuld dat het aantal short-term BTC trades hard toeneemt. Is dit het eerste signaal dat Bitcoin zich opmaakt voor een nieuwe rally?

Een recent Bitfinex Alpha rapport laat zien hoe er een shift heeft plaatsgevonden in het traden van Bitcoin. In dit rapport wordt duidelijk dat er een grote stijging heeft plaatsgevonden in short-term trades.

Short-term trading gaat over investeerders die Bitcoin voor minder dan 155 dagen vasthouden. De acties van dit soort investeerders stegen in een periode van een aantal maanden van 2,2 miljoen BTC naar maar liefst 3,4 miljoen. Een stijging van maar liefst 55%.

Short-term BTC-trading stijgt – Bron: Bitfinex Alpha

De belangrijkste reden voor deze stijging in short term trading is volgens dit rapport de lancering van de Spot Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s maken het namelijk makkelijker voor investeerders om Bitcoin te kopen, en zorgen er dus ook voor dat short-term trading makkelijker wordt.

Een toename in short-term trading is een signaal dat de trading activiteit rondom Bitcoin hard aan het toenemen is. Dit is normaal gesproken een goed teken voor Bitcoin, maar kan tegelijkertijd ook leiden tot meer volatiliteit.

Deze volatiliteit lijkt nu voelbaar te zijn binnen de huidige koers trend van BTC. Bitcoin daalde over de afgelopen 7 dagen namelijk met meer dan 6,15%.

btc koers
Bitcoin koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin koers verwachting – gaat Bitcoin stijgen?

Als er gekeken wordt naar de technische fundamenten van Bitcoin, lijkt het nog wel even te kunnen duren voordat de huidige volatiliteit omgezet kan worden in een nieuwe rally. De koers is door zijn recente verliezen namelijk onder een groot deel van zijn EMA’s gezakt. BTC bevindt zich op dit moment alleen nog maar boven zijn 100-daagse en 200-daagse EMA’s.

Ook de daling van de RSI van Bitcoin richting de 46 lijkt aan te geven dat het momentum binnen de BTC markt op dit moment aan het afnemen is. Daarnaast geeft het MACD-histogram ook een verkoopsignaal af met een waarde van -279.

Om die reden zullen veel investeerders ervoor kiezen om nog even te wachten voordat ze investeren in Bitcoin. Tegelijkertijd zijn er echter meerdere uitstekende alternatieven voor Bitcoin op de markt verschenen die over de afgelopen periode juist wel successen hebben weten te boeken.

In de afgelopen weken zijn er een aantal presale tokens op de markt verschenen die ondanks de mindere fase van de crypto markt aanzienlijke fondsen wisten te werven. Hieronder beschrijven we daarom de twee beste presale tokens van dit moment.

99Bitcoins (99BTC) – leider in crypto educatie lanceert 99BTC token

99Bitcoins is een van de grote spelers als het aankomt op crypto educatie. Dit platform is namelijk al meer dan 10 jaar bezig om traders en investeerders op te leiden over de crypto markt en heeft inmiddels dan ook al meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen. Dit crypto project heeft er nu voor gekozen om zijn eigen crypto te lanceren met de start van de 99BTC presale.

De 99BTC token is met name ontwikkeld voor het unieke Learn-to-Earn systeem dat 99Bitcoins aan het ontwikkelen is. Dit systeem stelt gebruikers in staat om crypto’s te verdienen terwijl ze opgeleid worden over de crypto markt. Er staat al voor bijna 80 uur aan lesmateriaal klaar voor dit platform.

99Bitcoins presale crypto

De 99BTC token dient als beloning op dit platform. Daarnaast zullen houders van deze token ook in aanmerking komen voor voordelen zoals trading signalen en online webinars. Gebruikers zullen binnenkort ook in staat zijn om de 99BTC token te staken voor aantrekkelijke beloningen. 14% van de totale token voorraad is namelijk gereserveerd voor staking beloningen.

Ondanks de moeilijkere fase van de crypto markt is 99Bitcoins recentelijk in staat geweest om meer dan $ 2,1 miljoen aan vroege investeringen op te halen. Tijdens deze presale zijn er 10,395 miljard tokens te koop tegen de huidige prijs van $ 0,00109 per token. Deze prijs zal in elke fase van de presale echter verder gaan stijgen.

Beste educatieve token

99Bitcoins: learn-to-earn token

  • Verdien $99BTC terwijl je alles leert over cryptocurrency
  • Airdrop van 99.999 $99BTC tokens
  • Bridge naar BRC-20 token inclusief staking opties

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek.

 

PlayDoge (PLAY) – nieuwe Play-to-Earn meme coin transformeert iconische Doge meme in virtueel huisdier

PlayDoge is een nieuwe Play-to-Earn meme coin die bezig is met de ontwikkeling van zijn eigen mobiele game. In deze mobiele game wordt de iconische Doge meme getransformeerd in een virtueel huisdier op basis van de bekende Tamagotchi-stijl. Dit concept ging al snel viraal, iets wat duidelijk terug is te zien in de prestaties van zijn presale.

Het PlayDoge project omarmt de jaren 90 nostalgie door gebruik te maken van 8-bit 2D vormgeving. Hiermee doet het spel denken aan bekende games zoals Super Mario Bros en Sonic. Gebruikers zullen hun virtuele huisdier moeten verzorgen en kunnen vervolgens minigames spelen. Deze minigames leveren ze PLAY-tokens op.

playdoge

Naast dat gebruikers PLAY-tokens kunnen verdienen via de mobiele game zijn ze ook in staat om PLAY-tokens te verdienen via het staking-mechanisme van het project. PlayDoge maakte onlangs bekend dat het nu ook mogelijk is om via ETH te staken, naast de originele BNB-staking. Hierdoor is er sprake van APY’s die oplopen tot bijna 200%.

De presale van PlayDoge heeft binnen no-time $ 4,2 miljoen weten op te halen aan vroege investeringen. Play Tokens kosten nu nog maar beperkte tijd $ 0,00507 aangezien de prijs van deze token in elke fase van de presale stijgt. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge – play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bitfinex Alpha rapport: 55% meer short-term BTC trades door crypto ETF’s – gaat Bitcoin stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.