Bitcoinwallet Strike gaat samenwerken met Checkout.com

Cryptowallet Strike van Jack Mallers maakt bekend dat het gaat samenwerken met betaalplatform Checkout.com. Hierdoor kunnen gebruikers in meer dan 65 landen rechtstreeks bitcoin met hun bankpas kopen.

Strike samenwerking

In een interview met Fortune vertelt CEO Jack Mallers dat het langetermijndoel van Strike is om het ‘bitcoin bedrijf voor de wereld’ te zijn. Daarbij horen volgens hem mondiale betalingen.

Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee crypto-aanbieders mee te maken hebben is dat gebruikers moeten kunnen wisselen tussen fiatvaluta en bitcoin. Betalingsrails en ouderwetse bankoverschrijvingen maken dit niet altijd even makkelijk als je dit doel in de hele wereldwijd wilt bereiken.

Een samenwerking met iemand die dit al onder de knie heeft, helpt. Checkout.com helpt daar (indirect) mee.

Het probleem is natuurlijk dat mensen in de eerste plaats crypto’s moeten hebben. Vervolgens kunnen ze er maar weinig mee doen, omdat niet veel winkeliers en webshops het nog accepteren. Daardoor is er ook weer een off-ramps nodig om crypto’s terug te zetten in fiatvaluta.

De samenwerking met Checkout.com maakt een nieuwe betalingsrail voor Strike mogelijk, waardoor gebruikers bitcoin kunnen kopen en verkopen via de app. Gebruikers buiten de VS kunnen nu ook betalingen tussen valuta’s doen via de Send Globally-feature.

Checkout.com is in 2009 opgericht onder de naam Opus Payments. In 2022 werd het gewaardeerd op $40 miljard, waarmee het de meest waardevolle Europese fintech-startup is.


The post Bitcoinwallet Strike gaat samenwerken met Checkout.com appeared first on Bitcoinmagazine.nl.