Bitcoiners delen vroege emails met Satoshi

Recent zijn belangrijke inzichten in de begindagen van Bitcoin aan het licht gekomen door de publicatie van e-mails tussen Satoshi Nakamoto, de mysterieuze maker van Bitcoin, en zijn vroegste bitcoincontact, Martti Malmi. Deze correspondentie, bestaande uit 120 pagina’s, is op 23 februari gepubliceerd op GitHub en biedt een unieke blik op de ontwikkeling en gedachten achter deze revolutionaire digitale valuta.

De echte identiteit van Satoshi Nakamoto blijft onbekend en is onderwerp van speculatie. Deze recent gepubliceerde e-mails kwamen oorspronkelijk naar voren als bewijs in een rechtszaak in Londen, aangespannen door de Crypto Open Patent Alliance tegen Craig Wright, die beweert Satoshi te zijn.

Hoewel er in de e-mails geen directe aanwijzingen zijn die de ware identiteit van Satoshi onthullen, bevatten ze waardevolle inzichten en uitspraken die de geest van Satoshi weerspiegelen.

Een opmerkelijke onthulling uit de e-mails is dat Satoshi Nakamoto niet degene was die de term “cryptocurrency” bedacht. In een e-mail van 11 juni 2009 aan Malmi, stelt Satoshi voor om deze term te gebruiken bij het beschrijven van Bitcoin, wat suggereert dat de term al door iemand anders was geïntroduceerd. Malmi vond het een goede benaming, beter klinkend dan “digitale P2P-cash”.

De e-mails onthullen ook Satoshi’s begrip van anonimiteit binnen Bitcoin. Hij benadrukt de noodzaak om de perceptie van absolute anonimiteit te vermijden en legt uit dat Bitcoin meer pseudoniem dan anoniem is. Hij waarschuwt voor de mogelijke terugslag als transactiegeschiedenissen, die men dacht anoniem te zijn, onthuld zouden worden..

Deze openbaringen bieden niet alleen een blik op de vroege ideeën en overwegingen achter Bitcoin, maar benadrukken ook de vooruitziende blik van Satoshi op gebieden zoals privacy en de gebruiksterminologie.

Meer emails

Hieronder vind je ook twee mails naar Adam Back. Back wordt genoemd in de whitepaper van bitcoin, maar na wat mailverkeer met Satoshi kwam hij jaren later pas terug naar bitcoin. Inmiddels is hij een van de belangrijke mensen bij bitcoinbedrijf Blockstream.


The post Bitcoiners delen vroege emails met Satoshi appeared first on Bitcoinmagazine.nl.