Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin op de top van de Mount Everest te plaatsen. Het doel van deze actie is om aandacht te genereren voor wereldwijde financiële geletterdheid.

Het gaat om Dadvan Yousuf, die op 28 februari zijn plannen aankondigde om de hoogste berg ter wereld te beklimmen en de bitcoin-vlag op de top te plaatsen.

Vermogen van 300 miljoen dollar

Volgens de verhalen kocht Yousuf in 2011 voor 340 dollar aan bitcoin en investeerde hij later in ethereum en non-fungible tokens (NFTs).

Yousuf werd geboren in Irak en zit nu met zijn bedrijf in Dubai. Als de geruchten kloppen, dan had Yousuf in januari 2022 een vermogen van 300 miljoen dollar.

Nu gaat de jonge multi-multi-miljonair dus de Mount Everest beklimmen en is het zijn plan om op de top van de berg een eerbetoon aan bitcoin te brengen.

Dat tocht naar de top van de Mount Everest is overigens allesbehalve veilig. In 2023 stierven er 18 mensen die de top van de hoogste berg ter wereld probeerden te bereiken.

Veel daarvan gingen ten onder in de zogenoemde “death zone”, die op een hoogte van meer dan 8.000 meter ligt.

Afvalprobleem op de berg

Ook afval is inmiddels een gigantisch probleem op de nog grotere berg. Veel mensen die de berg beklimmen laten zuurstoftanks, voedsel, kampeerspullen en uitwerpselen achter op hun weg naar de top.

Yousuf is van plan om de top te bereiken en vervolgens helemaal niets achter te laten op de berg.

“Het is mijn doel om geen sporen achter te laten. Ook geen vlaggen. Het behoud van de ongerepte natuur van Mount Everest is cruciaal voor mij. Ik zorg voor minimale impact en laat alleen voetafdrukken achter.

Bitcoin heeft mijn leven fundamenteel veranderd sinds het zijn intrede deed. Nu bitcoin zijn all-time high nadert, ben ik van plan om de bitcoin-vlag te hijsen op de top van de wereld”, aldus een optimistische Yousuf.

Gisteren klom de bitcoin koers plotseling op naar 64.000 dollar, maar inmiddels staan we met 61.400 dollar alweer een stuk lager.


The post Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.