Bitcoinbedrog in Lelystad: man (22) lokt slachtoffer via Marktplaats en berooft hem van al zijn cryptomunten

Een opmerkelijk verhaal uit Lelystad, waar Omroep Flevoland over bericht. Het is december 2022. Een man reist naar Lelystad om bitcoins te kopen via Marktplaats, maar is daar in een val gelokt. Bij de ontmoeting in een huis in Lelystad is hij door meerdere mannen aangevallen, mishandeld, en onder dreiging van een pistool gedwongen om cryptovaluta ter waarde van ongeveer 32.000 euro over te maken. De verdachte is Ivan J., een 22-jarige man uit Lelystad, die terechtstaat voor zijn betrokkenheid bij deze overval. Hij is geïdentificeerd door bijnamen en telefoonnummers te koppelen aan het Marktplaats-account, net zoals zijn verblijfplaats bij zijn broer in dezelfde periode, maar ontkent elke betrokkenheid.

Het incident vond plaats op 3 december 2022, waarbij het slachtoffer met zijn vriendin en een vriend naar Lelystad ging om de aankoop te doen. Na binnenkomst in het huis veranderde de situatie snel toen extra mannen binnenstormden en het slachtoffer mishandelden en dwongen zijn cryptovaluta over te maken. Dit heeft zowel fysieke als langdurige mentale gevolgen voor het slachtoffer gehad, die nu traumatherapie volgt om te herstellen. Hij heeft de rechtbank om een emotionele schadevergoeding van 12.000 euro gevraagd.

Justitie heeft een deel van de gestolen cryptovaluta, circa 1.5 bitcoin, teruggevonden en bevroren, waarvan het slachtoffer hoopt deze terug te krijgen. Naast de overval is Ivan J. ook beschuldigd van verboden wapenbezit. De officier van justitie heeft 4,5 jaar cel en een contactverbod met de slachtoffers geëist. De uitspraak volgt over twee weken.


The post Bitcoinbedrog in Lelystad: man (22) lokt slachtoffer via Marktplaats en berooft hem van al zijn cryptomunten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.