“Bitcoin zit al in een bullmarkt”

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto gelooft dat bitcoin (op dit moment) weleens in een bullmarkt kan zitten. Volgens de analist zijn het momenteel mensen die met een hefboom spelen die de koersexplosies van bitcoin veroorzaken. Dat is volgens hem niet de meest gezonde manier voor de markt om te stijgen, maar het kan wel betekenen dat we in een bullmarkt zitten.

Stijgingen bitcoin niet gedreven door spotmarkt

“Alles vertelt ons dat de huidige rally het gevolg is van perpetual futures en niet de spotmarkt, wat niet de meest gezonde vorm van een rally is”, zo spreekt Credible Crypto.

Maar volgens de analist is dit wel de manier waarop bitcoin uiteindelijk richting een volledige bullmarkt zal transformeren. In potentie zien we volgens de analist nu de transitie van een meer neutraal klimaat, naar een meer bullish klimaat.

Hoewel het op dit moment vooral mensen zijn die met hefbomen handelen, ondersteunt de spotmarkt de rally van bitcoin wel. “Dit is niet echt een door de spotmarkt gedreven rally. Maar op hetzelfde moment absorbeert de spotmarkt continu de correcties, waardoor dalingen worden tegengehouden.

Wat dat betreft kan het gebeuren dat we geen agressieve spotkopers hebben, maar dat we de spotmarkt gewoon stiekem alle verkopers zien absorberen”, aldus Credible Crypto.

Bitcoin koers krijgt weerstand

Ondertussen krijgt de bitcoin koers duidelijke weerstand tussen de niveaus van 41.500 en 42.000 dollar. Het begint erop te lijken dat de bears nu eindelijk wakker beginnen te worden en de bulls weer wat harder hun best moeten doen om de koers weer een schop omhoog te geven.

Wat je vaak wel ziet is dat de koers extreme explosies kan laten zien als er ook sprake is van weerstand.

Zodra die weerstand dan eenmaal weg is gevallen, gaan de poorten volledige open. Wat dat betreft is het te hopen dat we nu geen serieuze terugval krijgen en we de opwaartse trend rustig voort kunnen zetten. Dat zou een mooie ontwikkeling zijn in aanloop naar de eventuele lancering van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika en natuurlijk de volgende bitcoin halving, die voor april 2024 op de planning staat.


The post “Bitcoin zit al in een bullmarkt” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.