Bitcoin ziet herstel in netwerkactiviteit

Bitcoin staat weer in de schijnwerpers. De netwerkactiviteit van Bitcoin (BTC) is sinds maart in een neerwaartse spiraal beland, zoals blijkt uit het dalende aantal dagelijks actieve adressen.

Maar er is goed nieuws: een recent herstel in deze cijfers wijst op een hernieuwde interesse in Bitcoin. Dit kan de vraag naar BTC een flinke boost geven.

Beste crypto exchange

eToro – de nummer 1 crypto exchange wereldwijd

  • Wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers
  • Groot aantal cryptocurrencies beschikbaar
  • Naast crypto tal van andere projecten om in te investeren

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek.

 

Netwerkactiviteit herstelt zich

Op 8 juni signaleerde Ali Martinez, een bekende on-chain analist, een doorbraak in de neerwaartse trend van dagelijkse actieve adressen op Santiment. Hij wees op 765.480 Bitcoin-adressen die in de laatste 24 uur actief waren. Volgens Martinez is dit een positief teken dat wijst op een voortzetting van de bull run.

Wat betekent dit voor investeerders? Een toename in actieve adressen suggereert dat meer mensen Bitcoin gebruiken en verhandelen. Dit kan de prijs van BTC opdrijven, wat aantrekkelijk is voor zowel huidige houders als potentiële kopers.

Andere netwerkactiviteiten van Bitcoin

De daling in Bitcoin-netwerkactiviteit is ook zichtbaar in andere statistieken. Zo rapporteerde Finbold een historisch laag on-chain transactievolume en een jaarlijks dieptepunt in het spot trading volume voor de toonaangevende cryptocurrency.

Tot nu toe hebben deze statistieken de neerwaartse trend van Santiment niet doorbroken.

Jaar-op-jaar BTC-grafiek: prijs, handelsvolume, transactievolume. Bron: Santiment
Jaar-op-jaar BTC-grafiek: prijs, handelsvolume, transactievolume. Bron: Santiment

Interessant genoeg bereikten de Bitcoin-transactiekosten op 8 juni een nieuw record van $ 195. Deze piek vond plaats tegelijkertijd met de toename in netwerkactiviteit die door Martinez werd gemeld.

Dit suggereert dat de stijging in actieve adressen heeft geleid tot meer concurrentie voor de beperkte beschikbare blockruimte, waardoor gebruikers elkaar overbieden om hun transacties bevestigd te krijgen.

Bullish signaal: Dalende exchange reserves

Naast de toegenomen netwerkactiviteit keken analisten ook naar de exchange reserves. Het is essentieel om te begrijpen of deze actieve adressen BTC naar beurzen hebben gestuurd, omdat dit een bearish of bullish signaal kan aangeven.

De exchange reserves bevinden zich momenteel op hun laagste niveau, met 954.000 BTC op cryptocurrency-beurzen.

Dit betekent dat investeerders Bitcoin kopen en terugtrekken naar hun eigen wallets, wat door Martinez als een bullish signaal wordt beschouwd.

Bitcoin-blokhoogte 847015 en beloningsstatistieken van 144 blokken. Bron: mempool.space
Bitcoin-blokhoogte 847015 en beloningsstatistieken van 144 blokken. Bron: mempool.space

Wat betekent dit voor de toekomst?

Hoewel deze signalen positief zijn, wacht de markt nog op de uitkomsten van de FOMC-vergadering op 12 juni. Analisten verwachten een zeer volatiele week in aanloop naar de beslissing over het rentepercentage, wat Bitcoin kan beïnvloeden. Investeerders moeten deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden en hun strategieën dienovereenkomstig aanpassen.

Bitcoin dagelijks actieve adressen en valutareserves. Bron: Santiment
Bitcoin dagelijks actieve adressen en valutareserves. Bron: Santiment

De recente toename in netwerkactiviteit en de daling van exchange reserves suggereren een hernieuwde interesse en vertrouwen in Bitcoin. Dit kan leiden tot een stijging in de waarde van BTC, wat gunstig is voor zowel huidige houders als nieuwe investeerders.

Echter, het is belangrijk om de marktomstandigheden en aankomende gebeurtenissen, zoals de FOMC-vergadering, in de gaten te houden.

Met deze hernieuwde interesse in Bitcoin is het nu een goed moment om je verder te verdiepen in de mogelijkheden die deze cryptocurrency biedt.

Blijf geïnformeerd, maak weloverwogen beslissingen en overweeg deel te nemen aan aankomende presales of onderzoek nieuwe projecten die kunnen profiteren van de huidige markttrends.

 


The post Bitcoin ziet herstel in netwerkactiviteit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.