Bitcoin zakt terwijl ETFs 19-daagse groene reeks doorbreken

Bitcoin staat vandaag in het rood en is onder de 68.000 dollar terechtgekomen. Daarmee staat een daling van 2,73% op de borden over de afgelopen 24 uur. Met die koersdaling voor de digitale munt zagen ook de ETFs in de Verenigde Staten hun groene reeks doorbroken worden. Moeten we ons dan toch zorgen maken in aanloop naar de inflatiedata van morgen uit Amerika?

Tuimelpartij van bitcoin

De tuimelpartij van bitcoin volgt op een netto-uitstroom van 64,9 miljoen dollar van de Spot Bitcoin ETFs op 10 juni. Het gaat om de eerste netto-uitstroom in ongeveer één maand tijd, zo blijkt uit de data van Farside Investors.

Natuurlijk was het de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) die afscheid moest nemen van de grootste hoeveelheid kapitaal (39,5 miljoen dollar). Zij werden gevolgd door Invesco Galaxy (BTCO) voor 20,5 miljoen dollar en een kleine uitstroom van 3 miljoen dollar voor de Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC).

Bitwise en BlackRock zagen instromen van 7,6 en 6,3 miljoen dollar gisteren.

De focus voor deze week ligt echter op de inflatiecijfers van mei. We krijgen morgen de consumentenprijsindex (CPI) uit Amerika en donderdag volgt nog de Producer Price Index (PPI).

Inflatie met 0,1% omhoog?

Opvallend is dat analisten een maandstijging van 0,1% verwachten voor de CPI, terwijl de PPI afgelopen maand met een stijging van 0,5% binnenkwam.

Meestal zie je dat producenten (PPI) hun prijsstijgingen doorberekenen op de consument. Zodoende roept men altijd dat de PPI een voorloper is op de CPI. In dit geval zou daar dus niets zichtbaar van zijn.

Scores van 0,1% en 0,5% liggen op maandbasis mijlenver uit elkaar. Een inflatie van 0,5% per maand komt op jaarbasis uit op 6,1% terwijl 0,1% een jaarinflatie van 1,2% uitkomt.

De ene is veel en veel te hoog, terwijl de andere zelfs onder het gewenste niveau ligt. Morgen (en donderdag) gaan we het zien. Verder staat er morgen ook nog een rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank op het programma.


The post Bitcoin zakt terwijl ETFs 19-daagse groene reeks doorbreken appeared first on Bitcoinmagazine.nl.