Bitcoin zakt onder $60,000 na scherpe prijsdaling

Bitcoin heeft de afgelopen 24 uur ongeveer 6,3% verloren en zakte dinsdagavond onder de belangrijke steungrens van $ 60,000. Dit valt samen met de bredere daling in de cryptomarkt, waaronder ook Ethereum en andere altcoins.

De financiële markten staan onder druk door een risicomijdend sentiment in aanloop naar de rentebeslissing en persconferentie van de Federal Reserve vandaag. De verwachtingen zijn gespannen, gezien de recente signalen van trage groei en aanhoudende inflatie in de VS, wat de hoop op een renteverlaging heeft verminderd. De Amerikaanse economie vertoont tekenen van stagflatie, een zorgwekkende combinatie van stagnerende groei en hoge inflatie.

De cryptomarkt als geheel, liet bijna een verlies van 9% zien, alvorens iets van dit verlies terug te winnen. Ethereum daalde met ongeveer 5% en zakte onder de $ 3,000, terwijl Dogecoin en andere grote altcoins zoals Solana en Avalanche elk rond de 6% verloren.

Bitcoin zakt onder $ 60,000 na scherpe prijsdaling

Bitcoin kende een zware maand april, met een terugval van 16%, de grootste maandelijkse daling sinds de ineenstorting van crypto-exchange FTX in november 2022. Analisten waarschuwen dat er mogelijk meer dalende druk aankomt. Onderzoeksbureau 10x Research verwacht dat de verkoopdruk de bitcoin prijs kan duwen naar een doel van $ 52,000-$55,000. Dit is gebaseerd op uitstromen uit Amerikaanse spot exchange-traded funds, die sinds de Bitcoin halving op 20 april al $ 540 miljoen bedragen.

Het belangrijke steunniveau wordt gezien rond de $ 57,300, het gemiddelde instappunt van houders van Amerikaanse bitcoin ETF’s. Als de spotprijs van bitcoin in de buurt van dit niveau komt, is de kans op verdere ontrafeling van deze ETF’s groter, wat waarschijnlijk de prijzen verder naar beneden zal drukken.

De cryptomarkt blijft onzeker en de komende beslissing van de Fed zal waarschijnlijk van groot belang zijn voor de kortetermijnrichting van bitcoin en andere crypto’s. Beleggers en handelaren zouden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten moeten houden.

 


The post Bitcoin zakt onder $60,000 na scherpe prijsdaling appeared first on Bitcoinmagazine.nl.