Bitcoin whales slaan massaal in: Wat weten zij wat jij niet weet?

Bitcoin whales, die grote hoeveelheden Bitcoin bezitten, hebben onlangs weer veel Bitcoins gekocht. Dit laat zien dat ze vertrouwen hebben in de stijging van de markt, volgens recente blockchain gegevens. Bitcoin whales zijn mensen die tussen de 1.000 en 10.000 BTC hebben. In maart hebben whales hun BTC met meer dan 9,8% verhoogd. In april vertraagde dit tot 4,2% door de prijsdaling van Bitcoin naar minder dan $57.000, maar in mei steeg het weer naar 5,5%.

Vertrouwen van Bitcoin whales ondanks prijsdaling

CryptoQuant merkte op dat whales sterk bleven kopen. Dit laat zien dat zij denken dat de huidige prijzen goed zijn om Bitcoin te kopen, ondanks angst en onzekerheid in de markt. CryptoQuant CEO Ki Young Ju zei dat whales 47.000 BTC kochten tijdens een scherpe daling in mei. Dit toont hun vertrouwen in de lange termijn waarde van Bitcoin.

Sinds het begin van het jaar is het geld dat whales in Bitcoin hebben geïnvesteerd gegroeid van $57 miljard naar $122 miljard. Dit wordt gemeten met de “realized cap” metric, die kijkt naar de waarde van alle door whales gehouden munten op het moment van aankoop in plaats van de huidige marktwaarde.

De prijs van Bitcoin steeg naar ongeveer $68.750, een stijging van 3% in een week. Glassnode analist James Check zei dat de totale realized cap van het Bitcoin netwerk een recordhoogte van $578 miljard heeft bereikt. Check denkt dat de markt nog niet in de euforie fase van de bull market is, maar dat de stemming nu tussen enthousiasme en opwinding ligt.

Institutionele beleggers kopen ook Bitcoin

Ook institutionele beleggers tonen meer interesse in crypto. In 2023 had bijna 40% van hen wat crypto activa, vergeleken met 31% in 2021. Volgens een recente enquête had een derde van de respondenten minstens 10% van hun portefeuille in crypto, vergeleken met een vijfde twee jaar geleden. Dit zal grotendeels komen omdat Bitcoin ETFs het investeren in Bitcoin een stuk toegankelijker heeft gemaakt.


The post Bitcoin whales slaan massaal in: Wat weten zij wat jij niet weet? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.