Bitcoin Whales Lozen Ongeveer $2.220.000.000 aan BTC in Slechts één Week

Een oplettende handelaar zegt dat zakelijke bitcoinhouders in slechts zeven dagen tienduizenden bitcoin (BTC) hebben geloosd.

Handelaar en on-chain onderzoeker Ali Martinez zegt dat bitcoinwhales hun bezit hebben verkocht toen BTC een nieuw hoogtepunt van 2023 bereikte van ongeveer $38.000.

“Bitcoinwhales hebben winst geboekt, ongeveer 60.000 BTC verkocht of herverdeeld in de afgelopen week, ter waarde van ongeveer $2,22 miljard.”

Volgens Martinez zijn bitcoinwhales niet de enige groep investeerders die hun BTC-troeven dumpen. De analist merkte eerder op dat bitcoinminers in de afgelopen weken 5.000 BTC ter waarde van ongeveer $175 miljoen hebben verkocht.

De handelaar waarschuwt ook dat bitcoin kan dalen tot wel $33.000, aangezien de Tom DeMark (TD) Sequential-indicator een bearish signaal geeft op het wekelijkse grafiek. De TD Sequential-indicator traceert een reeks prijspunten om mogelijke trendomkeringen aan te geven.

Martinez zegt: “Hoewel ik mijn spot BTC-positie niet zal aanraken tot ergens in 2025, ben ik geneigd om een shortpositie in de futuresmarkt in te nemen. Wil je weten waarom? Welnu, de TD Sequential geeft een verkoopsignaal op het wekelijkse grafiek, aangezien BTC een belangrijk weerstandsgebied nadert tussen $38.500 en $42.000.

Ik geloof dat deze weerstandszone een correctie naar $33.000 kan veroorzaken, waar ik van plan ben om de dip te kopen voordat de opwaartse trend wordt hervat. Dit scenario is ongeldig bij een weeksluiting boven de $42.500.”

Wat zeggen andere analisten? Analist James gebruikt de indicator “net unrealized profit/loss”. Deze metric is vrij simpel te berekenen: je trekt de gerealiseerde cap af van de market cap, het resultaat deel je vervolgens weer door de market cap. De realized cap is het totaal van de laatst bekende waarde van elk beetje bitcoin op de blockchain. De market cap is de gedolven hoeveelheid btc vermenigvuldigd met de marktprijs.

Door de mogelijke komst van de bitcoin spot ETF en de daaraan gerelateerde prijsstijging is de markt optimistisch gestemd, ziet deze analist.

 


The post Bitcoin Whales Lozen Ongeveer $2.220.000.000 aan BTC in Slechts één Week appeared first on Bitcoinmagazine.nl.