Bitcoin whale verplaatst $44 miljoen aan slapende BTC

Slapende bitcoin (BTC) ter waarde van $43,84 miljoen is in beweging gekomen na tien jaar inactiviteit. Het gaat om een transactie van 687,33 BTC op maandag 6 mei.

Bitcoin whale in actie

Een bitcoin whale is iemand die de beschikking heeft over 1.000 bitcoins of meer. Maandag is een whale in actie gekomen door een grote voorraad BTC te verplaatsen, ter waarde van tientallen miljoenen dollars.

De verplaatsing kwam te midden van een gestage BTC-rally dit weekend, waarbij de cryptomunt een comeback boven de $64.000 maakte, na de aprildip met als voorlopig dieptepunt van $56.500. Volgens de analisten van Lookonchain is wallet meer dan tien jaar inactief geweest.

De wallet ontving de bitcoins op 12 januari 2014, toen 1 bitcoin gelijk stond op $917. Hoewel de identiteit van de eigenaar van de wallet en de reden voor de overdracht onbekend zijn, is het niet de eerste keer dat slapende bitcoins de afgelopen maanden in beweging zijn gekomen.

Op 25 maart meldde blockchain-analysebedrijf Arkham dat het op vier na rijkste bitcoin-adres bijna zijn volledige saldo van 94,5K BTC ($6,05 miljard) had verplaatst, dat sinds 2019 niet meer was verplaatst sinds de wallet het ontving.

In januari merkte Arkham op dat verschillende gekoppelde adressen $2 miljard aan slapende BTC hadden verplaatst dagen nadat spot Bitcoin ETF’s begonnen te handelen in de VS. Deze bitcoin voorraad was slechts twee keer eerder verplaatst vóór de overdracht in januari, in 2013 en 2019.


The post Bitcoin whale verplaatst $44 miljoen aan slapende BTC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.