Bitcoin Whale Adressen naar een nieuw record, een signaal van groeiende accumulatie?

Het verhaal is deze week niet veel anders geweest voor de prijs van bitcoin, aangezien de belangrijkste cryptocurrency worstelt om te profiteren van zijn recente vooruitgang. Volgens gegevens van CoinGecko is BTC in de afgelopen week met meer dan 3% gedaald, en er ontstaan twijfels over de voortzetting van de bullrun.

De laatste on-chain onthulling biedt echter enige opluchting en suggereert dat de waarde van bitcoin de komende weken aanzienlijk kan herstellen. Kan whale accumulatie de voortzetting van de bullcyclus veroorzaken?

Populaire crypto-analist Ali Martinez onthulde – via een bericht op het X-platform – dat het aantal bitcoin-whales de afgelopen dagen aanzienlijk is toegenomen. Dit is gebaseerd op de metric “Aantal entiteiten met minstens 1.000 BTC-saldo” van het on-chain-analysebedrijf Glassnode.

Volgens de laatste gegevens van Glassnode overschrijdt het aantal adressen met minstens 1.000 BTC op donderdag 18 januari de 1.510. Dit cijfer vertegenwoordigt het hoogste niveau van de metric in meer dan 15 maanden (sinds augustus 2022).

Grote houders, algemeen bekend als “whales”, worden beschouwd als relevante entiteiten op de cryptomarkt vanwege hun vermogen om prijzen en marktsentiment te beïnvloeden. Een opmerkelijke toename van het aantal whales suggereert vaak groeiend vertrouwen in een cryptocurrency, in dit geval bitcoin.

Bovendien duidt deze stijging van whale adressen op potentiële accumulatie onder grote investeerders en instellingen. Het verwerven van grote hoeveelheden bitcoin is een positief teken voor de marktleider, vooral qua prijsprestaties.

Een recent rapport van Santiment versterkt dit argument en zegt dat een toename van de accumulatie van bitcoin door whales een “sleutelfactor” is om een nieuwe bull run voor de vlaggenschipcryptocurrency en de hele sector te stimuleren.

Het blockchain-analysebedrijf benadrukt ook de accumulatie van de stabiele munten Tether en USDC als een cruciaal signaal voor de terugkeer van de cryptomarkt naar zijn recente hoogtepunt.

Bitcoin Prijsoverzicht

Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin op $41.593, wat een stijging van 1,1% in de afgelopen 24 uur weerspiegelt. Dit vertelt echter niet het volledige verhaal van de prestaties van de munt in de afgelopen dag, aangezien het kort onder de $41.000 daalde.

Volgens gegevens van CoinGecko is BTC in de laatste 14 dagen met meer dan 5% gedaald. De cryptomunt is teruggevallen vanaf de recente lancering van spot exchange-traded funds in de Verenigde Staten.

Desalniettemin behoudt bitcoin zijn positie als de grootste cryptocurrency in de sector, met een marktkapitalisatie van meer dan $814 miljard.


The post Bitcoin Whale Adressen naar een nieuw record, een signaal van groeiende accumulatie? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.