Bitcoin: Wat nu? Analyse van volatiliteit en toekomstige prijsverwachtingen

Bitcoin, ooit hoogvliegend met een all-time high van bijna $ 73.000 in maart en de veelbesproken halving in april, lijkt nu in rustiger vaarwater te verkeren. De afgelopen weken worstelde ’s werelds eerste cryptocurrency met wisselvallige prestaties en scherpe correcties, waarbij het soms zelfs daalde tot $ 57.000.

De recente handelsontwikkelingen zijn echter positiever, met BTC 3,18% in de groene cijfers op de 24 uursgrafiek en een huidige prijs van $ 62.907. Toch blijft de schaduw van wekelijkse en maandelijkse onzekerheid groot.

BTC handelsontwikkelingen

Voorspellingen: Stijging of meer correcties?

Om meer inzicht te krijgen in de toekomstige koers van Bitcoin, hebben we de AI-gestuurde voorspellingsalgoritmen van PricePredictions geraadpleegd. Volgens deze algoritmen is de zeer volatiele fase van Bitcoin voorbij. De voorspelling is dat BTC een geleidelijke opwaartse trend zal ingaan, met een verwachte prijs van $ 63.991,20 op 31 mei – een lichte stijging van 1,725% over twee en een halve week.

BTC machine learning-algoritmevoorspelling voor 31 mei. Bron: PricePredictions
BTC-machine learning-algoritme voorspelling voor 31 mei. Bron: PricePredictions

Hoewel de algoritmen enkele afwijkingen voorzien, lijken deze van weinig invloed te zijn op de prestaties van Bitcoin gedurende de rest van mei.

Experts verwachten volatiliteit

Hoewel de algoritmen een gestage stijging voorspellen, zien verschillende crypto-experts aanzienlijke schommelingen en mogelijke problemen op de loer liggen.

Ali Martinez, een analist, identificeerde $ 64.290 als een cruciale prijs voor BTC. Volgens hem, als Bitcoin dit niveau bereikt, kan het een massale rally doormaken naar een nieuwe all-time high van $ 76.610. Lukt dit niet, dan kan Bitcoin snel terrein verliezen en pas rond $ 51.970 weer stabiel worden.

Een andere prominente crypto-expert, Michaël van de Poppe, adviseert voorzichtigheid. Hij gelooft dat als Bitcoin opnieuw onder $ 60.000 zakt, het verder zal dalen tot het steun vindt tussen $ 52.000 en $ 55.000. Op 30 april voorspelde van de Poppe dat Bitcoin binnen een week zijn dieptepunt zou vinden, wat suggereert dat de niveaus net onder $ 57.000 het laagste zijn dat BTC voorlopig zal bereiken.

Wat betekent dit voor bitcoin?

De meningen over de toekomst van Bitcoin zijn verdeeld. Terwijl AI-algoritmen een stabiele stijging voorspellen, wijzen menselijke experts op mogelijke volatiliteit. Dit benadrukt de onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt. Beleggers moeten voorzichtig blijven en zowel technische analyses als markttrends volgen om geïnformeerde beslissingen te nemen.

 


The post Bitcoin: Wat nu? Analyse van volatiliteit en toekomstige prijsverwachtingen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.