Bitcoin Wankelt: Eerste Rode Candle in Vier Weken

Bitcoin staat op het punt om zijn eerste rode candle te sluiten na een vier weken durende groene reeks. De huidige situatie op de markten laat zien dat BTC momenteel schommelt rond $36.500. Belangrijk voor Bitcoin is om de steun op het niveau van $36.000 te behouden om een diepere correctie te voorkomen. Maar hoe staat Bitcoin er technisch gezien voor, met deze rode wekelijkse candle in het vooruitzicht?

Huidige status van Bitcoin

Op het moment van schrijven staat Bitcoin  rond $36.500, met een daling tot $36.178 in de afgelopen 24 uur. Het behouden van de $36.000 als steunniveau is cruciaal, en er bestaat nog steeds hoop om de weerstand van $38.000 te testen. Bitcoin zal binnen enkele uren zijn wekelijkse afsluiting maken, en we zien dus de eerste rode candle na een opwaartse trend van vier weken.

Desalniettemin is het sluiten boven de $36.000, het hoogtepunt van de week die begon op 30 oktober, belangrijk. Korte-termijncorrecties zijn te verwachten na dergelijke scherpe rally’s. Als de prijs wekelijks boven de $38.000 uitkomt, zal het doel $40.100 zijn. Echter, als het $36.000 niveau verloren gaat, kan Bitcoin de prijs tot $34.000 en $32.800 testen.

Algehele marktupdate

De sombere sfeer rond de Bitcoin-prijs domineert de algemene markt. Het totale volume van crypto is dagelijks met 30% gedaald, naar $40 miljard. Nu de cumulatieve waarde onder de $1,4 biljoen is gedaald, kunnen we verdere daling in altcoins zien.

In de afgelopen week heeft Bitcoin een daling van ongeveer 1,2% doorgemaakt, terwijl Ethereum een grotere daling van bijna 5% heeft gezien. Dit ondanks de aanvragen voor spot ETH ETF’s door grote financiële spelers zoals BlackRock en Fidelity. Desondanks heeft Ethereum moeite gehad om de prijs van $2.000 te overschrijden en te behouden.

Kan SEC nieuw leven blazen in crypto markt?

Onlangs kwam er wel redelijk goed nieuws naar buiten rondom crypto. De SEC heeft namelijk zijn visie voor Bitcoin ETF’s veranderd, wat er op kan duiden dat de SEC dichter bij een akkoord komt. Als deze spot Bitcoin ETF’s er daadwerkelijk komen, zal dit de markt gegarandeerd naar boven trekken.


The post Bitcoin Wankelt: Eerste Rode Candle in Vier Weken appeared first on Bitcoinmagazine.nl.