Bitcoin Wallet Conio bundelt krachten met Coinbase om crypto naar Italiaanse banken te brengen

Conio, een cryptobedrijf dat deels eigendom is van Poste Italiane en Banca Generali, heeft aangekondigd dat het samenwerkt met Coinbase (COIN) om een breed scala aan digitale activa naar Italiaanse banken en financiële instellingen te brengen.

Conio, met meer dan 400.000 klanten, werkt samen met Coinbase Prime om liquiditeit te verschaffen aan instellingen die zich richten op digitale activa, terwijl het de ondersteuning van wallets uitbreidt voor maximaal vijftig tokens tegen het einde van 2023.

Een golf van vertrouwen in crypto spoelt over de banken en instellingen in Europa, gedreven door zaken als de opkomende regelgeving voor markten in crypto-activa en een algemene interesse in gebieden zoals tokenisatie.

“Conio heeft de eerste multisig bitcoinwallet voor smartphones in Italië gecreëerd, en we vergroten nu de bewaarmogelijkheden omdat Italiaanse banken meer eisen op het gebied van digitale activa,” zegt Conio algemeen directeur Orlando Merone in een interview. “We voegen EVM Ethereum Virtual Machine chains toe, en het doel is om bijna 60% van de digitale activa markt volgend jaar te bestrijken.”

Conio is ook diep betrokken bij de institutionele acceptatie van digitale activa, met name het Euro Token-project onder toezicht van het innovatiecentrum van de Bank of Italy.

“De Bank of Italy staat in contact met veel projecten en kijkt nauwlettend naar de markt,” zei Merone. “Op het gebied van de fintech-industrie, met tokenisatie, ga je waarschijnlijk de elektronische geldmarkt volledig herzien. Het is geweldig dat ze het Italiaanse digitale activa-landschap ondersteunen.”


The post Bitcoin Wallet Conio bundelt krachten met Coinbase om crypto naar Italiaanse banken te brengen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.