Bitcoin wallet Bitkit nu verkrijgbaar voor iPhone en Android

De nieuwe bitcoin wallet Bitkit is gelanceerd voor iOS en Android. Gebruikers hebben controle hebben over BTC-transacties zonder tussenkomst van derden. Het bedrijf achter de wallet is Synonym van John Carvalho, een uitgesproken bitcoiner die vecht voor privacy.

Bitcoin wallet Bitkit

Carvalho zegt onder meer in het persbericht: “Bitkit is meer dan een typische Bitcoin-wallet […] het is fundamenteel ontworpen om gebruikers te versterken met het zelf bewaren van hun sleutels. Deze officiële release markeert een cruciale vooruitgang in onze toewijding om gebruikers in staat te stellen hun financiën zelfstandig te beheren, weg van de risico’s en beperkingen van derde partijen.”

Volgens het persbericht zal Bitkit zowel onchain BTC-transacties als het Lightning Network ondersteunen en een veilige, gebruiksvriendelijke interface bieden. Het afgelopen jaar heeft gebruikersfeedback zwaar meegewogen bij de wallet, wat heeft bijgedragen aan het oplossen van bugs en het verbeteren van de bruikbaarheid. Carvalho licht toe:  “Het adagium ‘Not your keys, not your coins’ geldt net zo goed voor het Lightning Network als voor de basislaag. Onze missie met Bitkit is om ervoor te zorgen dat gebruikers de volledige controle over hun geld behouden.”

Een toename in het gebruik van custodial wallets, waarbij derden de activa van gebruikers bewaren, heeft bezorgdheid gewekt bij BTC-gebruikers die waarde hechten aan decentralisatie, zoals benadrukt door Carvalho:

“Vanaf het moment dat het Lightning Network in 2020 aan populariteit won, domineerden custodial wallets de markt. Dit stond haaks op de essentie van Bitcoin, namelijk het elimineren van afhankelijkheid van gecentraliseerde systemen. Bitkit is gecreëerd om deze trend tegen te gaan door een krachtige, toegankelijke, zelfbewaarde alternatieve oplossing te bieden.”

De zelfbewaarverplichting van Bitkit betekent dat gebruikers controle houden over hun activa zonder risico op tegenpartij- of censuurrisico’s.

Bitkit roadmap

Bitkit plant “een volledige herziening na de lancering,”. Dat betekent dat de ontwikkelaars van plan zijn om de softwarecodebasis grondig te herwerken na de initiële release. Dit “herzieningsproces” kan het heroverwegen en herontwerpen van substantiële elementen van de code, architectuur en functies van de wallet inhouden.

Een dergelijke herziening richt zich doorgaans op het herstructureren van bestaande code om de prestaties, onderhoudbaarheid en veiligheid te verbeteren, nieuwe functies toe te voegen en wijzigingen op basis van gebruikersfeedback te implementeren.


The post Bitcoin wallet Bitkit nu verkrijgbaar voor iPhone en Android appeared first on Bitcoinmagazine.nl.