Bitcoin vs. Ethereum: BTC Herstelt Ondanks Dip ETH Na Uitstel ETF

Bitcoin en Ethereum zijn vandaag beide met zo’n -0,7% gedaald, terwijl de crypto markt een soortgelijke daling meemaakte. Dit nadat de SEC heeft besloten om zijn besluit over de spot Ethereum ETF aanvraag van BlackRock uit te stellen tot maart.

In dit artikel kijken we naar hoe de crypto markt reageerde op dit nieuws, met name Bitcoin en Ethereum.

SEC Stelt Ethereum ETF Uit en BTC Herstelt Naar $40k

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS heeft zijn besluit over de spot Ethereum ETF aanvraag van asset manager BlackRock uitgesteld tot maart. Ook de aanvraag voor de ETF van Fidelity is uitgesteld.

De Commissie heeft besloten om een langere periode te nemen om actie te ondernemen op de aavraag, zodat het voldoende tijd heeft om de aanvraag en de mogelijke problemen hiervan te overwegen,”

De deadline voor de SEC nu op 10 maart 2024 om te beslissen over de iShares Ethereum Trust van BlackRock en de Fidelity Ethereum Fund. James Seyffart, een crypto analist van Bloomberg, verwacht dat de SEC – net als met de Bitcoin ETF – ook de deadline voor de spot Ethereum ETF verder zal uitstellen dit jaar.

Bitcoin Herstelt Naar $40k

Na een bearish begin van de week is de Bitcoin koers geslaagd om weer boven de $40.000 te stijgen, hier kan BTC een belangrijke support vestigen die dalingen zou kunnen beperken. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers +0,14% hoger dan 24 uur gelden op het niveau van $40.219.

De Bitcoin koers daalde eerder deze week onder de $40.000 toen BTC holders meer dan $430 miljoen aan Bitcoins verstuurde naar exchanges en met verlies verkochten. In de onderstaande afbeelding is te zien hoe verschillende social media community’s reageerden op de dip van Bitcoin.

Deze afbeelding laat zien hoe verdeeld de markt momenteel is en er geen duidelijkheid is over wat Bitcoin gaat doen op korte termijn. Ondanks het positieve nieuws dat de spot Bitcoin ETF is gelanceerd en al erg veel kapitaal aantrekt, doet Bitcoin het slechter dan enkele weken terug, voor de goedkeuring van de crypto ETF.

Hoewel Bitcoin nu weer boven de $40k ligt, ligt de koers nog steeds onder zijn 30-daagse gemiddelde rond de $43k. Pas als Bitcoin weer boven dit niveau kan komen, kan het een teken zijn dat BTC verder de lucht in kan gaan, maar voor die tijd, lijkt Bitcoin veel zijwaarts te bewegen met downside risk afhankelijk van het sentiment van de markt.

Bitcoin kan deze week rond de $41k afsluiten en in positieve omstandigheden de volgende week terug klimmen naar de $45k.

Bitcoin vs. Ethereum – Wat gaat ETH Doen?

Ook Ethereum ervaarde deze week een behoorlijke neerwaartse druk, zo ligt de Ethereum koers momenteel op de $2.231 na een daling van ruim -11% in de afgelopen 7 dagen. Met name de afgelopen 3 dagen waren bearish voor Ethereum, te zien aan de lange rode candlesticks van maandag en dinsdag op de onderstaande grafiek.

Ondanks de daling van de afgelopen week of twee, zit ETH nog steeds in een opwaartse channel die sinds eind oktober 2023 loopt. De bodem van deze channel ligt rond de $2.200, dus zolang ETH hierboven kan blijven, is er nog de mogelijkheid voor een bounce.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers grafiek – TradingView

Daarnaast is de Relative Strength Index (RSI) van Ethereum onder de 40 komen te liggen, waardoor ETH momenteel licht oversold is. Dit kan bijdragen aan een toename in koopdruk, die de Ethereum koers weer omhoog kan liften.

Ondanks het uitstel van de Ethereum ETF, zou ETH deze week rond de $2.300 af kunnen sluiten en volgende week terug kunnen klimmen naar de $2.500. Hiervoor zou de altcoin wel een doorbraak moeten maken boven zijn 30-daagse gemiddelde (geel) bij de $2.380.

Als de deadline voor de spot Ethereum ETF aanvragen niet verder uitgesteld worden door de SEC, zou Ethereum de komende maanden nog veel verder kunnen klimmen. ETH zou dan halverwege dit jaar zo hoog als $4.000 kunnen gaan.

Alternatief voor Bitcoin en Ethereum die op Korte Termijn Meer kan Klimmen

Bitcoin en Ethereum lijken in een afkoelperiode te zitten, waarvan nog maar de vraag is hoe lang deze periode zal duren. Investeerders kijken ondertussen naar alternatieven die binnenkort kunnen profiteren als deze periode eindigt.

Een erg veelbelovende crypto is de nieuwe Bitcoin Minetrix, een crypto mining protocol die inspeelt op de Bitcoin halving die in april 2024 wordt verwacht. Dit project verkoopt zijn token in de presale en heeft hiermee al meer dan $9,24 miljoen mee opgehaald en kan binnenkort live gaan op exchanges.

Met Bitcoin Minetrix is het mogelijk om BTC te minen via de cloud door de utility token, BTCMTX, te staken. Door dit te doen verdien je passief extra tokens en mining credits die je kunt gebruiken voor Bitcoin hash power.

Deze tokens zijn tijdelijk te koop voor $0,030 per stuk tijdens de presale, voordat ze op vrijdag in prijs stijgen naar $0,031. Nadat het project $15 miljoen ophaalt zal de token gelanceerd worden op exchanges en kan een toename in vraag ervoor zorgen dat BTCMTX verder stijgt in waarde.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bitcoin vs. Ethereum: BTC Herstelt Ondanks Dip ETH Na Uitstel ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.