Bitcoin Verslaat Voorspellingen van de Europese Centrale Bank bij Prijs Van $16.400 in 2022

Bitcoin steeg van $16.400 in 2022 naar pieken van $44.000 eerder deze week op de grootste cryptobeurzen. Dit gebeurde nadat de Europese Centrale Bank (ECB) eind 2022 waarschuwde voor de vermeende naderende irrelevantie van de digitale munt. Bitcoin is sinds de publicatie van een blogpost door de ECB op 30 november 2022 met bijna 170% gestegen. Men verwees naar de “laatste stuiptrekking” van Bitcoin.

De blogpost van de ECB kwam kort na de ineenstorting van de crypto-exchange FTX, wat leidde tot een aanzienlijke marktvlucht. De ECB stelde destijds dat Bitcoin, die toen op ongeveer $16.400 handelde, op weg was naar verdere dieptepunten. Deze voorspelling is echter niet uitgekomen: Bitcoin handelt nu op zijn hoogste punt sinds april 2022, met een waarde van $43.800 op het moment van schrijven.

Deze ontwikkeling heeft geleid tot kritische vragen over de nauwkeurigheid van de ECB’s voorspellingen. Crypto-experts op sociale media uitten hun verbazing en tevredenheid over deze onverwachte wending. De ECB, bekend om haar sceptische houding ten opzichte van Bitcoin, bereidt zich momenteel voor op de mogelijke uitrol van een eigen digitale munteenheid, de zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC), die recentelijk onder vuur is gekomen vanwege zorgen over transactiecontrole. De digitale euro moet een toevoeging worden aan de huidige economie van Europa.

Lees meer over de ECB’s visie in 2022 op Bitcoin in hun blogpost: ECB Blog – Bitcoin’s last stand.


The post Bitcoin Verslaat Voorspellingen van de Europese Centrale Bank bij Prijs Van $16.400 in 2022 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.