Bitcoin verkoopgolf voorbij? M2 geldvoorraad neemt toe

Crypto-handelaren wijzen op de positieve omslag van de M2-geldhoeveelheid en zien dat als een bullish signaal voor bitcoin.

Bitcoin verkoopgolf voorbij?

De recente bitcoin verkoopgolf neemt binnenkort in hevigheid af, denken diverse analisten. Ze wijzen erop dat de jaar-op-jaar M2-geldhoeveelheid voor het eerst sinds november 2022 positief is. Dat is een signaal dat beleggers gebruiken om te zoeken naar beleggingsmogelijkheden die hen helpen tegen inflatie.

Crypto-analysebedrijf Glassnode wijst op een toename in bitcoin “netto uitstromen over alle bitcoinhouders gedurende april, wat duidt op een consistente verkoopdruk over de hele linie.”

De bitcoin prijs nam met 10% af de afgelopen maand. Echter, er gloort wat hoop. De M2-geldhoeveelheid — een schatting van al het contante geld en kortlopende bankdeposito’s in dit geval Amerika — is op 1 mei jaar-op-jaar positief geworden. Dat betekent een algehele toename van geld in omloop, en meestal een indicator voor beleggers om hun focus te verleggen naar activa die goed presteren in perioden van hoge inflatie.

Historisch gezien hebben de bitcoin- en cryptomarkten beter gepresteerd dan de traditionele financiële markten bij een stijging van de wereldwijde M2-voorraad. Dit leidt onder handelaren en analisten tot verdere speculatie.

“Voor de eerste keer is de M2-geldhoeveelheid ‘jaar-op-jaar’ positief,” legt professionele handelaar en financieel auteur Oliver L. Velez uit in een bericht op 2 mei op X, terwijl hij een zeer bullish vooruitzicht gaf aan zijn 49.800 volgers:

“M2 geldhoeveelheid klaar om te exploderen! Bitcoin… En hier… gaan we,” aldus het crypto-handelsaccount InvestAnswers aan zijn 204.700 X-volgers op 3 mei.

Raoul Pal verklaarde eerder in oktober 2023 dat hij “Global M2 geweldig vindt… dit is wanneer BTC beter presteert dan de NDX en crypto de Super Massive Black Hole wordt.”


The post Bitcoin verkoopgolf voorbij? M2 geldvoorraad neemt toe appeared first on Bitcoinmagazine.nl.