“Bitcoin verkoopgolf nog niet voorbij”, zeggen analisten van JP Morgan

Bitcoin blijft overgekocht ondanks recente correctie, zeggen analisten van JPMorgan in een nieuw rapport waarover Coindesk bericht. Het tempo van netto-instroom in spot bitcoin ETF’s is aanzienlijk vertraagd, met een significante uitstroom afgelopen week, aldus het rapport.

“Bitcoin verkoopgolf niet voorbij”

Cryptomarkten hebben de afgelopen week een scherpe correctie ondergaan, waarbij de bitcoin prijs met ruim 15% corrigeerde voordat deze herstelde na de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) op woensdag. De verkoopgolf is mogelijk nog niet voorbij, aangezien de positionering er nog steeds overgekocht uitziet, aldus de analyse van JPMorgan (JPM).

“Er is optimisme in de markt dat de prijzen tegen het einde van het jaar aanzienlijk zullen stijgen. Dat optimisme komt voort uit het idee dat de vraag naar bitcoin via spot exchange-traded funds (ETF’s) doorgaat in hetzelfde tempo. Zelfs als het aanbod van bitcoin afneemt na het halveringsevenement,” schrijven analisten onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou.

De vierjaarlijkse halving is het moment waarbij de beloningen voor miners doormidden gaan. De volgende halving wordt verwacht in het midden van april. De bank merkt echter op dat het tempo van netto-instroom in spot bitcoin ETF’s aanzienlijk is vertraagd, met een significante uitstroom die de afgelopen week is vastgesteld.

“Dit betwist de notie dat het stroombeeld van spot bitcoin ETF’s wordt gekenmerkt als een aanhoudende eenrichtingsnetto-instroom,” schrijven de auteurs. “In feite, naarmate we de halvering naderen, is het waarschijnlijker dat deze winstnemingen zullen doorgaan, vooral tegen een positioneringsachtergrond die er nog steeds overgekocht uitziet ondanks de correctie van de afgelopen week,” zo staat in het rapport te lezen.

Gevarenzone

Wat zeggen andere analisten op X? Volgens Rekt Capital zit de koers nog steeds in een pre-halving gevarenzone. Die treedt historisch gezien altijd op voor de halving die waarschijnlijk 19 of 20 april plaatsvindt.

De koers moet ook eerst door $70.300 voordat de markt aan nieuwe all-time highs kan denken, zegt analist Michaël van de Poppe. Tot nu toe volgt de koers een historisch herkenbaar patroon, namelijk een dip vóór de halving.


The post “Bitcoin verkoopgolf nog niet voorbij”, zeggen analisten van JP Morgan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.