Bitcoin van Recordhoogte naar Plotselinge Duik: Hoe Ver Kan de Prijs Zakken?

Bitcoin zag de afgelopen dagen een flinke daling. Na het bereiken van een nieuw record van $73.750, kelderde de prijs tijdelijk naar $65.000. Toch denken experts dat deze daling slechts een tijdelijke terugval is in een verder stijgende trend. In de afgelopen twee maanden klom bitcoin met 91% van $38.555 naar zijn nieuwste hoogtepunt. Deze stijging leek eerst duurzaam, mede door een toename in handelsvolume en grote instroom via bitcoin ETF’s. Maar nu zijn er zorgen over de toename in hefboomwerking in de crypto markt. In dit artikel nemen we deze zorgen verder onder de loep.

IntoTheBlock voorziet oververhitte markt

Analyseplatform IntoTheBlock meldt dat de leenkosten voor bitcoin op beurzen zoals Binance en Bybit hun hoogste punt sinds 2021 hebben bereikt. Dit wijst op meer handelsactiviteit en kan duiden op een oververhitte markt. Door de verkoopdruk in het weekend zakte de prijs van bitcoin naar rond de $65.000.

Beleggers kijken nu naar het 23,6% Fibonacci retracement niveau als mogelijke steun tijdens deze correctie. Als de verkoopdruk aanhoudt, kan de prijs verder dalen naar $60.300 of zelfs $56.200, wat overeenkomt met de 38,2% en 50% Fibonacci niveaus.

https://twitter.com/intotheblock/status/1768631569999114587

Historische terugval patronen en potentiële correctie

Een analyse van de anonieme handelaar Bags laat zien dat bitcoin in zijn eerste twee cycli consequent een terugval van 38% heeft gehad. Ondanks meer volatiliteit in de derde cyclus door de COVID-19 pandemie, lijkt dit patroon zich te herhalen. Als we dit patroon toepassen op de recente piek van $73.5K, zou de correctiedoelstelling van bitcoin op $45.5K kunnen liggen.

Terwijl de markt deze schommelingen doormaakt, blijven de houdbaarheid van de bitcoin prijs en de impact van zorgen over hefboomwerking belangrijke aandachtspunten voor handelaren en analisten. Toch verwachten veel analisten dat dit bij een gezonde correctie hoort, en dat bitcoin de crypto markt weer kan meetrekken naar nieuwe all-time highs. Voorlopig moeten de bulls er vooral voor zorgen dat belangrijke steunniveau’s weer overwonnen worden.


The post Bitcoin van Recordhoogte naar Plotselinge Duik: Hoe Ver Kan de Prijs Zakken? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.