Bitcoin Update: Voorzichtigheid Geboden in Restant 2023, Mogelijke Trendwijziging Aanstaande

Met een daling van 4,5% in de afgelopen week, staat de Bitcoin koers nu op een kritiek punt: het nadert voor het eerst in maanden belangrijk trendsupport. Is dit slechts een tijdelijke dip, of staan we aan de vooravond van een tijdelijke trendwijziging?

Voor het eerst sinds lange tijd signaleren de uurgrafieken tekenen van zwakte. Deze ontwikkeling vraagt om voorzichtigheid in het restant van 2023, om zo het jaar met een zo sterk mogelijk portfolio af te sluiten en optimaal voorbereid te zijn op een bullish 2024. In deze Update nemen we de uurgrafieken onder de loep en bespreken we de cruciale prijsniveaus voor de komende dagen.

WINACTIE TWITTER: Om het nieuwe jaar nog feestelijker in te luiden, hebben we een speciale verrassing voor onze lezers! Doe mee met onze Bitcoin 100K Cava Nieuwjaarsactie op Twitter. Proost met ons op een ‘Bullish 2024’ en maak kans op een exclusieve fles Bitcoin Cava!

Bitcoin (BTC) 3 uurgrafiek

In de afgelopen weken hebben we de 200-daagse Moving Averages (MA’s) nauwlettend gevolgd. We hebben eerder aangegeven dat het doorbreken van deze 200 MA’s als ondersteuning een eerste teken kan zijn van een mogelijke tijdelijke trendverandering.

Voor het eerst in twee maanden handelen we nu net onder de 200 MA’s. Het lijkt realistisch om een verdere daling te verwachten naar de onderkant van onze prijsrange op $40.800.

Als we kijken naar de laatste twee keer dat de koers onder de MA’s dook, zien we twee mogelijke scenario’s. Het eerste scenario lijkt op de situatie van oktober, gemarkeerd met een gele cirkel. Toen was de daling onder de MA’s kortstondig en herstelde Bitcoin snel om zijn stijgende trend voort te zetten.

Het tweede scenario, gemarkeerd met een zwarte pijl, vond plaats in augustus. Hier zorgde het doorbreken van de MA’s voor een aanzienlijke daling van 14%.

De komende dagen richten we onze aandacht vooral op de belangrijk support van de onderkant van onze prijsrange, bij $40.800. Als we neerwaarts uit de range breken, ligt het volgende supportgebied rond $38.000. Dit zou een daling betekenen van 10% vanaf de huidige koers, wat past in het tweede scenario dat we hebben besproken.

Samenvattend, na twee maanden van een stabiele uptrend zien we nu de eerste scheurtjes ontstaan en is voorzichtigheid geboden. We zien de eerste tekenen van zwakte ontstaan op de lagere tijdframes, zoals de uurgrafieken. Dit kan het begin zijn van een grotere correctie of een tijdelijke wijziging in de trend.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Als we naar de 4-uursgrafiek kijken, zien we een vergelijkbare situatie als op de 3-uurgrafiek. Er zijn echter twee opvallende verschillen:

1. De laatste keer dat Bitcoin onder de 200 MA’s kwam was half augustus, meer dan vier maanden geleden.
2. De 200 MA’s zijn nog steeds intact als ondersteuning, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat deze verloren gaan.

Aan de linkerkant van de grafiek zien we, net zoals in de 3-uursgrafiek, dat het verliezen van de MA’s in augustus direct resulteerde in een daling van 14%.

Het feit dat we mogelijk binnenkort ook de 200 MA’s op dit tijdsbestek verliezen, betekent niet automatisch dat we een vergelijkbare daling gaan meemaken. Wat het wel aangeeft, is dat Bitcoin voor het eerst in ruim vier maanden tijd iets significant anders doet.

De sterke opwaartse trend van de laatste tijd begint tekenen van zwakte te vertonen. Dit maakt het realistisch en verstandig om rekening te houden met een mogelijke, al dan niet tijdelijke, trendwijziging. Daarom is voorzichtigheid geboden richting het nieuwe jaar.

Tot slot wil ik iedereen een fijne jaarwisseling toewensen en een bullish 2024!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA


The post Bitcoin Update: Voorzichtigheid Geboden in Restant 2023, Mogelijke Trendwijziging Aanstaande appeared first on Bitcoinmagazine.nl.