Bitcoin Update: Van Correctie naar Krachtig Herstel – Wat Volgt?

Wat een week was het weer in de wereld van Bitcoin! De langverwachte correctie heeft zijn intrede gedaan, maar al snel volgde een opmerkelijk herstel. Op verschillende tijdframes hebben we de cruciale trendsupport getest. Nu rest ons de vraag: Was dit de gevreesde correctie voorafgaand aan de Bitcoin Halving, of staat ons nog een tweede neergaande golf te wachten?

In dit artikel duiken we dieper in de essentiële momenten en signalen van de afgelopen dagen. We bieden je de inzichten om op tijd te kunnen anticiperen op wat er de komende dagen op ons af komt!

Bitcoin (BTC) 1 uursgrafiek

In onze vorige update doken we diep in de mogelijkheid dat Bitcoin zijn trendondersteuning op korte termijn zou verliezen. En wat een rollercoaster is het geweest sindsdien! Gelukkig waren we helemaal klaar voor wat er op ons afkwam.

Even terugblikkend op ons laatste gesprek: we hadden het over hoe een breuk met de 200 MA’s de deur wagenwijd open zou zetten voor een correctie. Dit was omdat, voor het eerst in bijna twee maanden, de koers iets deed wat we in al die weken nog niet gezien hadden. Tijdens de indrukwekkende stijging van 80% in de weken ervoor, fungeerden de 200 MA’s als een trouwe steunpilaar die de koers verder omhoog bracht.

Het leek ons realistisch om na zo’n forse rally en het doorsnijden van deze trendlijn, een terugval te verwachten. Eerste echte target zou trendsupport van de 200 MA’s op een iets hoger tijdsbestek zijn, de 4 uursgrafiek. En inderdaad, nadat de 200 MA’s het begaven, zagen we een daling van bijna 13%. Kijkend vanaf het hoogste punt recentelijk, komt dat zelfs neer op een teruggang van bijna 18%.

Als dit het is, als het hierbij blijft, dan hebben we eigenlijk het beste scenario dat we konden verwachten. Toch ligt er nog een belangrijke drempel op ons pad.

Sinds de koers onder de 200 MA’s is gezakt, hebben deze MA’s zich ontpopt als sterke barrières. Recent zien we dat de koers bij deze niveaus nog steeds weerstand ondervindt, wat aangeeft dat we nog niet helemaal veilig zijn.

Hoewel er vanuit het recente laagtepunt een opleving van ongeveer 11% te zien was, kunnen we dit nog niet echt als een teken van kracht beschouwen. Dit was het minste wat we mochten verwachten om ernstiger terugvallen te voorkomen. Echte kracht wordt pas getoond als de MA’s en het specifieke prijsgebied rond $69.000 succesvol heroverd worden. Tot die tijd blijft het risico op een nieuwe daling bestaan.

Mocht het de ‘bulls’ lukken om deze cruciale prijsniveaus terug te winnen, dan bevinden we ons opnieuw in een bullish marktsituatie zoals we die een week geleden zagen, met de blik gericht op het bereiken van nieuwe hoogtepunten. Echter, om een nieuw recordhoogtepunt te stellen, is het noodzakelijk dat we eerst de 200 MA’s terugwinnen. Vanaf dat moment zouden we opnieuw in alle relevante tijdframes, van laag tot hoog, een bullish trend kunnen waarnemen!

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Laten we snel een kijkje nemen naar de 4-uurs grafiek. Hierop is duidelijk zichtbaar hoe we met ongekende precisie de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA’s) als steun hebben getest – het was werkelijk perfect. In het meest optimistische geval hebben we mogelijk een nieuw hoger dieptepunt gevormd op de daggrafiek, wat ons de ruimte geeft om te streven naar een hoger hoogtepunt, een nieuw all time high dus!

We blijven de marktontwikkelingen nauwlettend volgen. In de komende uren tot dagen is ons doel om duidelijkheid te krijgen of we in staat zijn de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek terug te winnen, of dat we ons moeten voorbereiden op toch nog een daling, voor bijvoorbeeld het vormen van een dubbele bodem.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

TIP: Ontdek in ons nieuwste artikel ‘Sparen met Bitcoin (BTC): Minimaliseer Risico, Optimaliseer Groei!’ hoe je jouw spaarstrategie kunt versterken met Bitcoin, terwijl je risico’s beheerst en groeipotentieel maximaliseert.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos


The post Bitcoin Update: Van Correctie naar Krachtig Herstel – Wat Volgt? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.