Bitcoin Update: Uitbraak en Nieuw hoogtepunt in 2023 met prijs van $39.000

Na weken van anticipatie en geduldig wachten is het eindelijk zover: Bitcoin heeft een opmerkelijke bullish uitbraak gerealiseerd, waarmee het uit de prijsrange van $35.700 tot $37.850 is gebroken. Deze uitbraak heeft geleid tot een nieuw hoogtepunt voor 2023, met een indrukwekkende piek van $38.999.

Deze ontwikkeling is niet alleen een beloning voor ons geduld, maar bevestigt ook de effectiviteit van ons duidelijke invalidatiemoment dat ons door deze spannende periode heeft geleid. Niet alleen heeft deze strategie ons de nodige rust gegeven, maar het heeft ook geresulteerd in het gewenste resultaat. Ben je benieuwd hoe wij de markt in de komende dagen zullen benaderen en welke strategieën we zullen toepassen in het licht van deze recente ontwikkelingen? Lees dan snel verder om meer te ontdekken!

Bitcoin (BTC) 2 uurgrafiek

In onze vorige Bitcoin Update bespraken we de verwachte uitbraak uit de huidige prijsrange. Gisteren heeft Bitcoin eindelijk deze uitbraak gerealiseerd, met als resultaat een nieuw recordhoogtepunt voor 2023. We zijn nu onderweg naar het volgende weerstandsgebied rond de $40.800.

Recentelijk schommelde de prijs rond de $37.850, de bovengrens van de prijsrange. De prijsactie leek echter niet sterk genoeg om te concluderen dat we terug waren in de range, zoals geïllustreerd door de gele cirkel. Toch hadden we voor de zekerheid een moment gedefinieerd waarop we onze analyse zouden herzien, mochten we toch weer in de range terechtkomen.

Dit herzieningsmoment, zoals benoemd in de vorige update, was gebaseerd op de 200 MA’s over deze periode. Deze MA’s functioneerden de afgelopen weken als een nauwkeurige weergave van de huidige bullish trend. Ze zijn recent vier keer succesvol getest als support voor de trend, zonder eronder te zakken, zoals aangegeven door de zwarte pijlen. Daarom zagen we geen reden om onze positieve verwachtingen aan te passen. We bleven ervan uitgaan dat een opwaartse uitbraak uit de prijsrange uiteindelijk zou plaatsvinden.

Dankzij dit duidelijke herzieningsmoment konden we afleidingen negeren en rustig de huidige bullish trend blijven volgen.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In de recente weken lag onze focus voornamelijk op de 200 MA’s op de 2-uurgrafiek. Dit hebben we in eerdere updates uitvoerig besproken. We stelden dat er op alle tijdsbestekken een bullish trend was. We gaven ook aan dat het verlies van de 200 MA’s op de 2-uurgrafiek een punt zou kunnen zijn om onze positieve verwachtingen te heroverwegen. Echter, er was een belangrijke ontwikkeling op de daggrafiek die hieraan voorafging.

Op 16 oktober, ongeveer anderhalve maand geleden, slaagden we erin om de 200 MA’s op de daggrafiek terug te winnen. We concludeerden dat we, na twee maanden onder de MA’s te hebben gehandeld, terug waren in dezelfde positieve marktsituatie als in de eerste zeven maanden van dit jaar.

Vanaf dat moment stelden we vast dat we niet alleen op de korte, maar nu ook op de langere tijdsbestekken, zoals de daggrafiek, in een bullish trend zaten. We richtten ons toen op de weerstandsgebieden boven ons. We volgden deze van niveau tot niveau, totdat er tekenen van zwakte zouden verschijnen op de kortere tijdsbestekken, zoals de 2-uurgrafiek.

Daarna braken we door het weerstandsgebied rond $31.000 en handelen we nu ook boven het gebied rond $38.000. Sinds het heroveren van de 200 MA’s op 16 oktober is de koers bijna 40% gestegen. Ons volgende doel is het weerstandsgebied rond $40.800. Deze strategie houden we aan zolang er geen tekenen van zwakte zichtbaar zijn op de kortere tijdsbestekken. Met andere woorden, we verwachten hogere koersen zolang we niet onder de 200 MA’s op de 2-uurgrafiek zakken.

Hoe hoog de huidige bullish trend ons zal brengen, weet niemand. Wij blijven echter de trend volgen totdat nieuwe koersontwikkelingen ons een goede reden geven om onze positieve verwachtingen bij te stellen.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Sinterklaas Cadeautip: ‘Bitcoin Geld’ & ‘Sinterklaas is een Hodler’

Terwijl we de fascinerende wereld van Bitcoin blijven verkennen, willen we ook iets speciaals delen, perfect voor de feestdagen. Voor de jonge avonturiers en toekomstige financiële experts in je leven, is ons kinderboek ‘Bitcoin Geld‘ een must-have. Dit boek brengt de complexe wereld van Bitcoin op een leuke en toegankelijke manier tot leven, ideaal om de interesse van kinderen in financiën en technologie te wekken.

En voor een vleugje feestelijke vreugde, hebben we iets unieks: ons Sinterklaasgedicht ‘Sinterklaas is een Hodler‘. Dit gedicht is een speelse manier om de geest van Sinterklaas te combineren met de wereld van Bitcoin. Het is een perfecte leeservaring voor de feestdagen, vol humor en verrassingen, die zowel jong als oud zal bekoren.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA


The post Bitcoin Update: Uitbraak en Nieuw hoogtepunt in 2023 met prijs van $39.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.