Bitcoin Update: Saai-waarts Onder Weerstand $71.300

In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een bescheiden groei laten zien van 1,3%. Opnieuw hebben we ook vandaag moeite om de weerstand bij $71.300 te doorbreken. Dit prijspunt is dé uitdaging voor de nabije toekomst. Zullen de bulls krachtig genoeg zijn om deze barrière op korte termijn te slechten?

Voor nu bewegen we in een wat saaie zijwaartse trend, maar dit zal niet eeuwig duren. Een plotselinge sprong van 5% in een uur kan aanvoelen als een bevrijding. Maar in welke richting zal het gaan? In deze update duiken we in de cruciale prijspunten die we de komende dagen nauwlettend zullen volgen.

Bitcoin (BTC) Daggrafiek

Op dit hoge tijdsbestek zien we dat de lange termijn trend, vanaf eind 2023, overduidelijk opwaarts is. Sinds een paar weken zien we dat de opwaartse trend op adem aan het komen is. De opwaartse trend is verschoven naar een zijwaartse trend, een periode met hoofzakelijk zijwaartse prijsactie.

De koers schommelt de afgelopen periode grofweg tussen $62.000 en $72.000. Binnen deze bandbreedte merken we een lichte opwaartse trend op met ‘higher lows’ die tot op heden nog worden opgevolgd door ‘higher highs’.

Eén ding staat vast: de zijwaartse trend zal vroeg of laat doorbroken worden. Voor voorzetting van de grotere opwaartse trend willen we de koers boven de $72.000 zien uitbreken op jacht naar nieuwe hoogtepunten en de magische grens van $100.000.

Als de koers daarentegen onder de $62.000 zakt, verandert het plaatje aanzienlijk. Vooral vanwege de combinatie met het feit dat we in dit geval ook de lokale trend op de uursgrafieken zijn kwijtgeraakt, waarover straks meer. Het eerst volgende supportgebied wat we in dit scenario tegen komen is te vinden rond $50.000.

Dit betekent niet dat we een Bitcoin koers van $50.000 verwachten in de nabije toekomst. Het betekent wel dat als de koers onder $62.000 terechtkomt, we serieus rekening moeten gaan houden met dit scenario. Bovendien zien we dat de 200 EMA samensmelt met het supportgebied rond $50.000.

Toch, zolang de ‘higher lows’ en ‘higher highs’ aanhouden en de lokale trend op de 4-uursgrafiek niet bearish doorbroken wordt, blijft een voortzetting van de uptrend richting $100.000 het meest waarschijnlijke scenario.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Als we dichterbij kijken, focussen we op de 4-uursgrafiek voor een gedetailleerd beeld van de lokale trend. Eerder bespraken we dit ook bij de analyse van de daggrafiek. De 200 MA’s geven een kraak helder beeld van deze lokale trend.

De afgelopen weken heeft trendsupport vier keer succesvol standgehouden. Toch neemt de druk toe. Bitcoin slaagt er namelijk niet in zich duidelijk van deze MA’s te distantiëren. Met andere woorden, Bitcoin vindt het moeilijk om de sterke opwaartse trend weer op te pakken.

De frequentie waarmee de 200 MA’s getest worden, verhoogt de spanning op de lokale trend. Een breuk onder de 200 MA’s zou een negatieve trendbreuk voor de korte tot middellange termijn aanduiden. Dit zou kunnen leiden tot een daling naar $62.000. Als dit steunniveau doorbroken wordt, komt $50.000 plots veel dichterbij.

m de opwaartse trend nieuw leven in te blazen en nieuwe hoogtes te bereiken, lijkt $71.300 het kritieke niveau dat overwonnen moet worden om weer op prijsontdekking te kunnen gaan!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!


The post Bitcoin Update: Saai-waarts Onder Weerstand $71.300 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.