Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een bewijs van een markt die wederom volop in beweging is en beleggers aan de rand van hun stoel houdt.

Dit artikel duikt diep in de recente ontwikkelingen rondom Bitcoin, waarbij we de mogelijkheid van een nabije pullback onder de loep nemen. Echter, het verhaal strekt zich verder uit dan slechts tijdelijke marktbewegingen. We verkennen de potentie van Bitcoin om in deze bullmarkt cyclus de mijlpaal van $102K te bereiken en mogelijk zelfs door kan stijgen naar adembenemende $360K.

Door een combinatie van technische analyse en inzicht in de marktdynamiek, bieden we een kijkje in de drijvende krachten achter deze golf van optimisme. Met een realistische blik onderzoeken we deze droomscenario’s, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen.

Bitcoin Weekgrafiek

Dit is het moment waar we allemaal op hebben gewacht. Het is de beloning voor iedereen die geduldig en met een lange termijn visie de bear-markt heeft doorstaan. Profiteer zoveel mogelijk zolang de huidige opwaartse trend aanhoudt.

Beschouw de recente prijsstijgingen als de ideale golf waar elke surfer van droomt en jarenlang op heeft gewacht. Die golf is er nu, dus grijp je kans! Dit succes is de vrucht van jaren van inzet, focus, en geduld. Hoewel we weten dat de golf uiteindelijk zal breken, is dat niet waar surfers aan denken; ze willen de golf zo lang mogelijk berijden.

Er is een reële kans dat de prijs op enig moment met bijvoorbeeld 20% zal dalen. Maar zelfs dat is niet het moment waarop de golf crasht. Het is slechts een kleine terugval om vervolgens naar nog hogere prijzen door te kunnen stijgen.

Als we terugkijken naar de vorige bullmarkt cyclus, zien we dat de koers eind 2020, na een stijging van meer dan 500%, de vorige hoogste prijs bereikte. Voordat de koers zich definitief boven dat hoge niveau vestigde, was er eerst een kleine terugval te zien, aangegeven met een gele cirkel aan de linkerkant van de grafiek. Deze terugval is bijna te verwaarlozen; het is de eerste rode kaars met een kleine ‘body’ die je nauwelijks ziet.

Betekende dit het einde van de bullmarkt? Absoluut niet. Moeten we ons laten ontmoedigen door zo’n correctie? Zeker niet. Tot nu toe hebben we een stijging van ongeveer 289% gezien vanaf de bodem, ongeveer de helft van de stijging in de vorige cyclus. Als we een vergelijkbare halvering van de stijging in de vroege 2021 cyclus zouden zien, zou dit neerkomen op een stijging van circa 125%. Dit betekent dat de koers in deze nieuwe bullcyclus kan oplopen tot wel $360.000! Dus, laten we deze golf berijden zolang het kan en er volop van genieten, we hebben het verdiend!

Bitcoin daggrafiek

Zoals we net hebben besproken, zullen we de trend volgen waarheen deze ons ook leidt. Om een beter inzicht te krijgen in hoe ver deze trend ons kan dragen, maken we gebruik van technische analyse, specifiek de Fibonacci Retracement Levels.

In onze laatste update hebben we deze tool toegepast om te voorspellen tot waar de huidige trend ons mogelijk kan brengen. We beginnen door de tool te plaatsen bij het vorige piekniveau van $69.000 en trekken deze dan naar beneden naar de laagste punt van de bearmarkt, die rond de $15.538 lag.

Zodra we voorbij het piekniveau van $69.000 zijn, richten we ons op het Fibonacci Level 1.618, wat ons een potentieel koersdoel van $102.039 geeft. We houden vast aan dit doel van $102K totdat er een verandering in de korte termijn trend optreedt. Dit betekent niet dat de trend volledig zal omkeren (dat de golf al crasht). Om een nauwkeuriger beeld te krijgen, kijken we naar de grafieken op kortere termijn.

Bitcoin 30-minuten grafiek

Omdat de dagelijkse, 1-uurs en 4-uurs grafieken ons niet helpen bij het bepalen van een mogelijk eerste keerpunt op korte termijn, moeten we dieper inzoomen. De recente dieptepunten en de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA’s) liggen op deze tijdsbestekken te ver onder de huidige koers.

We moeten daarom noodgedwongen inzoomen op de 30-minuten grafiek, omdat de trend de laatste tijd buitengewoon sterk was.

Op de grafiek die we bekijken, zien we dat de steun van de 200 MA’s net boven ons huidige all-time-high supportgebied van $59.000 tot $60.000 ligt. Dit vereenvoudigt onze analyse voor de korte termijn:

Zolang we boven het steungebied van $59.000 tot $60.000 blijven en trendsupport van de 200 MA’s niet doorbreken, is er geen reden om te denken dat we niet verder gaan stijgen.

Vorige week zagen we nog een zijwaartse beweging in een prijsrange, gevolgd door een uitbraak en een opwaartse trend in de afgelopen week. Als we de steun van de trend verliezen, zou dat betekenen dat de koers voor het eerst in een week tijd echt iets anders doet. Vanaf dat moment moeten we voor de korte termijn beoordelen of we terugkeren naar een periode van zijwaartse bewegingen of misschien zelfs een periode van prijsdalingen (een pullback).

Zolang het hiervoor omschreven scenario uitblijft, blijven wij onwrikbaar gefocust op een opwaartse trend, met als doel het bereiken van een nieuw hoogtepunt voor Bitcoin.

Enjoy the Ride!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

TIP: Ontdek in ons nieuwste artikel ‘Sparen met Bitcoin (BTC): Minimaliseer Risico, Optimaliseer Groei!’ hoe je jouw spaarstrategie kunt versterken met Bitcoin, terwijl je risico’s beheerst en groeipotentieel maximaliseert.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos


The post Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.