Bitcoin Update: Korte-Termijn Weerstand en Lange-Termijn Kansen

In deze nieuwste Bitcoin Update duiken we diep in de recente marktbewegingen en analyseren we de cruciale rol van de 200 MA’s, zowel als weerstand op korte termijn als steun op de middellange termijn.

Terwijl we de strijd tussen de Bulls en de Bears ontrafelen, belichten we belangrijke prijsniveaus die elke trader in de gaten zou moeten houden. Van de zijwaartse consolidatie tot de potentiële richtingen die Bitcoin op kan gaan, bieden we een gedetailleerd overzicht van wat er speelt en wat er mogelijk op het spel staat voor de nabije toekomst.

Bitcoin 1 uursgrafiek

We beginnen onze analyse door te kijken naar de huidige bewegingen in de Bitcoin-markt op de kortere termijn. Hierbij richten we ons specifiek op de 200 MA’s. Sinds 1 april zijn we onder deze MA’s gevallen, wat betekent dat ze nu als trendweerstand fungeren. Dit houdt in dat elke recente poging tot herstel is gestuit op weerstand van deze voortschrijdende gemiddelden.

Direct boven deze MA’s ligt een belangrijk prijsniveau rond de $69.000. Dit niveau heeft sinds maart meerdere keren gefunctioneerd als zowel een weerstandsgebied als een steungebied. Op dit moment vormen de MA’s samen met dit prijsniveau een aanzienlijke weerstand die we de komende dagen of zelfs weken moeten zien te overwinnen.

Zoals we in onze vorige update bespraken, blijft onze benadering ongewijzigd. Om de opwaartse trend op langere termijn, zoals zichtbaar op dag- en weekgrafieken, te hervatten, moeten we eerst door deze weerstandsniveaus op de kortere termijn breken. Totdat dit gebeurt, is het niet erg zinvol om te speculeren over het bereiken van nieuwe hoogten op korte termijn.

De huidige situatie is echter niet uitsluitend negatief. De sterke opwaartse trend die we enkele weken geleden zagen, heeft plaatsgemaakt voor een meer zijwaartse beweging. Binnen deze zijwaartse trend merken we op dat de laagste punten recentelijk steeds iets hoger liggen, terwijl de hoogste punten juist lager zijn geworden. Dit duidt op consolidatie binnen de markt, een afkoelingsperiode.

Als we erin slagen om een nieuwe hogere top te vormen, zal dit boven de 200 MA’s zijn, evenals boven het gebied rond $69.000. Mocht er echter een nieuwe lagere bodem worden gevormd, dan is de kans groot dat dit leidt tot een hernieuwde test van het prijsniveau rond $63.000.

Bitcoin 4 uursgrafiek

Als we de focus wat breder leggen en kijken naar de middellange termijn trends op de 4-uursgrafiek, zien we dat de 200 MA’s vooralsnog als perfecte trendsupport hebben gediend. De laatste drie keer dat ze getest werden hebben ze stand weten te houden, wat wijst op hun belangrijke rol.

Opvallend is dat de laagste punten langs deze MA’s steeds hoger liggen, terwijl de MA’s zelf beginnen af te vlakken en steeds horizontaler bewegen. Dit past bij de zijwaartse trend die we de laatste tijd waarnemen. Het ontbreken van nieuwe hogere toppen benadrukt deze periode van zijwaartse consolidatie waar we ons momenteel in bevinden.

Eén ding is zeker vroeg of laat zal de huidige zijwaartse trend een bullish (opwaartse) of bearish (neerwaartse) richting in gaan slaan. Dit betekent dat we ofwel een voortzetting van de sterke opwaartse trend van de afgelopen maanden zullen zien, of we zullen een tijdelijke neerwaartse trend ervaren.

Belangrijke prijsniveaus om in de komende periode in de gaten te houden zijn dus de 200 MA’s (ook op de 1-uursgrafiek), het gebied rond $69.000 net boven ons, en het gebied rond $63.000 onder ons. Het gebied rond $63.000 is bijzonder belangrijk als steunpunt, mochten we daar binnenkort onverhoopt terechtkomen. Mocht dit niveau doorbroken worden, dan vinden we een eerst volgend significant steunniveau pas weer vlak boven de $50.000.

Op dit moment is het echter niet zinvol om te veel te speculeren over deze scenario’s. Laten we eerst afwachten welke richting we uit de huidige zijwaartse consolidatiefase breken, en van daaruit verder plannen.

Fijn weekend!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

 


The post Bitcoin Update: Korte-Termijn Weerstand en Lange-Termijn Kansen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.