Bitcoin Update: koers zakt flink in korte tijd

Vandaag heeft de Bitcoin koers een daling van 5,5% meegemaakt binnen een korte tijdspanne, en dit fenomeen is niet onbekend voor ons in de afgelopen periode. Belangrijk is dat het kritieke trendsupport nog standhoudt. Desondanks rijst de vraag: blijven de dips steeds krachtig opgekocht worden of staan we op het punt de huidige sterke lokale trend te verliezen?

We richten onze aandacht op de cruciale prijsniveaus van $69.000 en $60.000, zonder daarbij het potentieel voor nieuwe hoogtepunten uit het oog te verliezen.

Bitcoin (BTC) 1 uursgrafiek

De grootste wijziging die we op de 1 uursgrafiek zien ten opzichte van de vorige update is dat de 200 MA’s verder omhoog zijn geschoven. Ze bevinden zich momenteel rond $69.600. De afgelopen weken volgen we de MA’s nauwlettend en hebben we ze bestempeld als de lokale trend.

Zo lang we boven de huidige trend (200 MA’s) blijven, blijven we trouw aan de trend en blijven we profiteren van deze benadering, iets wat we nu al enige tijd doen. Het is echter cruciaal om in gedachten te houden dat het niet wijs is om je vertrouwen in de trend te vergroten louter omdat de koersen blijven stijgen. Dit zou namelijk gemakkelijk kunnen leiden tot grote verliezen bij een significante pullback/correctie. In de huidige marktsituatie is het aan te raden om een reserve aan te houden. Een terugval naar trendsupport op een hoger tijdsbestek biedt namelijk de perfecte kans om in te stappen tijdens een bullmarkt.

Het risico van je zelf op te blazen door je volledige vermogen bloot te stellen aan de markt is dat één kleine misstap kan leiden tot een cascade van slechte beslissingen (domino-effect). Traden tijdens een bullmarkt kan zeker lucratief zijn, maar dit vereist wel de juiste mentaliteit.

Voor nu blijven we de trend volgen op dit korte tijdsbestek. Zolang we niet onder deze trend vallen, blijven we ons richten op het ontdekken van nieuwe hoogtepunten in de rechterbovenhoek van de grafiek.

Opvallend genoeg ervaren we elke twee tot drie dagen een pullback richting de lokale trend (MA’s). Deze pullback worden echter zo snel opgekocht dat ze vaak niet helemaal leiden tot een volledige test van de trend, maar wel een opvallende wick achterlaten op de grafiek, zie zwarte pijlen.

Dit bevestigt voor ons nog maar eens dat een verlies van deze lokale trend op korte termijn, gecombineerd met het steungebied rond $69.000, waarschijnlijk zal resulteren in een diepere correctie. Dit zou ons naar volgende trendsupport kunnen leidden op de 4-uursgrafiek.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Laten we tenslotte ook even de 4-uursgrafiek onder de loep nemen, vooral omdat we het net gehad hebben over het volgende trendondersteuningsniveau op dit hogere tijdsbestek. Hierbij concentreren we ons weer op de 200 MA’s.

Wanneer we de 200 MA’s op de 1-uursgrafiek verliezen, samen met het supportgebied rond $69.000, bestaat de kans dat we geconfronteerd worden met een aanzienlijk grotere correctie. In zo’n scenario verwachten we verder te dalen naar de 200 MA’s, tenzij nieuwe informatie ons op dat moment een sterke reden geeft om hier anders over te denken. Het terugwinnen van cruciale prijsniveaus zal hierbij een sleutelfactor zijn. Opmerkelijk is dat de MA’s op dit tijdsbestek rond de $60.000 liggen.

Maar, zolang we de lokale trend op de 1-uursgrafiek niet kwijtraken, blijven we ons richten op het verkennen van nieuwe hoogten in de rechterbovenhoek van de grafiek. Toch is het verstandig om ook een minder rooskleurig scenario in gedachten te houden. Uiteindelijk wordt elke trend wel eens doorbroken.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Doe jij al mee aan onze WINACTIE op twitter? Doe mee en maak kans op €50,- SHOPTEGOED!!!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

TIP: Ontdek in ons nieuwste artikel ‘Sparen met Bitcoin (BTC): Minimaliseer Risico, Optimaliseer Groei!’ hoe je jouw spaarstrategie kunt versterken met Bitcoin, terwijl je risico’s beheerst en groeipotentieel maximaliseert.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos


The post Bitcoin Update: koers zakt flink in korte tijd appeared first on Bitcoinmagazine.nl.