Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen 7 dagen. Wat een gekkenhuis! In deze update brengen we wat orde in de chaos en bieden we een helder overzicht van de huidige marktdynamiek.

We staan aan de vooravond van een mogelijk nieuw tijdperk van prijsontdekking, aangedreven door een onstuitbare trend. Deze trend lijkt zich niets aan te trekken van traditionele marktmechanismen en richt zich in plaats daarvan op de verre horizon van Fibonacci-Extensies. Terwijl we ons pad vervolgen, ondersteund door een gunstige wind in de rug, blijft het cruciaal om alert te blijven op signalen die wijzen op mogelijke kleine correcties op korte termijn.

Gaat deze nu al historische rally ons naar 102K brengen? In deze update lees je waarom wij denken dat dit heel goed mogelijk is.

Bitcoin (BTC) Daggrafiek

Slechts vijf dagen geleden brachten we de update ‘Bitcoin op belangrijk punt: De Spanning Stijgt voor Aanstaande Uitbraak’. Toen schommelde de koers van Bitcoin nog rond de $51.000. Het is bijna niet te geloven hoe goed het voelt dat we de trend de afgelopen weken hebben gerespecteerd.

Het moment waarop we dachten dat onze analyse mogelijk ongeldig zou kunnen worden, is nooit echt imn gevaar gekomen. Bitcoin is in plaats daarvan opwaarts uit de prijsrange gebroken. We handelen nu ruim boven het weerstandsgebied van $59.000 – $60.000. Dit gebied hadden we aangemerkt als de all-time-high weerstand. Het was het laatste serieuze weerstandsniveau in onze jacht naar een nieuw hoogtepunt.

Wat nu? We zullen de trend blijven respecteren, net zoals we de laatste tijd hebben gedaan. Deze aanpak heeft zich immers als het meest verstandig en succesvol bewezen.

We volgen de trend omhoog, van niveau naar niveau. Op de daggrafiek hebben we nu geen weerstandsgebieden meer boven ons. We verwachten dat we ergens in de komende periode, na 2,5 jaar, eindelijk weer op prijsontdekking kunnen gaan.

We zullen de komende tijd niet meer naar weerstandsgebieden kijken, aangezien die simpelweg niet meer boven ons liggen. In plaats daarvan richten we ons op Fibonacci Extensies, vooral de 1.618 fib rond de $102.000. Ja, je leest het goed: $102.000!

Natuurlijk, vanaf de huidige koers rond $62.500 is het nog een lange weg te gaan. Het zal zeker niet makkelijk zijn. We kunnen ongetwijfeld een kleine of grotere correctie verwachten. Maar zolang de trend op hogere tijdframes, zoals de week- en daggrafiek, bullish blijft, is de 100K toch echt in zicht!

Voor het signaleren van mogelijke aanstaande (kleine) correcties op korte termijn gebruiken we de lagere tijdframes.

Bitcoin (BTC) 30-minutengrafiek

Zoals jullie vast al weten, gebruiken we in onze updates vaak de 200 MA’s om vroege signalen van mogelijke zwakte te identificeren. Echter, door de recente sterke stijging van Bitcoin liggen deze MA’s nu aanzienlijk lager dan de huidige koers. Specifiek, op de 1-uur grafiek is dit zo’n 12% onder de huidige koers en op de 30-minuten grafiek ongeveer 8%.

Het is natuurlijk niet ideaal om pas na een daling van 8% tot 14% een teken van zwakte te herkennen. Met andere woorden, we willen niet zo laat pas vaststellen dat de koers iets significant anders doet ten opzichte van de afgelopen dagen. Waarschijnlijk zal de koers op de korte termijn wat afkoelen, waardoor de 200 MA’s op de 30-minuten grafiek de kans krijgen om dichterbij te komen.

Op dit moment is het gebied tussen $59.000 en $60.000 weer cruciaal. We zien dit gebied nu echter niet meer als weerstand, maar hopen dat deze, indien nodig, als support zal gaan dienen. We bestempelen om die reden dit gebied nu als ons all-time-high weerstandsgebied. Dit gebied ligt ongeveer 4.5% onder de huidige koers.

Zolang we boven dit supportgebied blijven, is de race naar een nieuw hoogtepunt nog steeds volop bezig!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

TIP: Ontdek in ons nieuwste artikel ‘Sparen met Bitcoin (BTC): Minimaliseer Risico, Optimaliseer Groei!’ hoe je jouw spaarstrategie kunt versterken met Bitcoin, terwijl je risico’s beheerst en groeipotentieel maximaliseert.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos

 


The post Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging appeared first on Bitcoinmagazine.nl.