Bitcoin Update: koers op jacht naar ‘all-time high weerstand’ rond $59.000

Bitcoin blijft zijn opzienbarende opwaartse trend voortzetten, met deze week een mooie winst van bijna 10%. In onze nieuwste update duiken we diep in de laatste uitdaging op weg naar een nieuw hoogtepunt voor Bitcoin. Blijft de huidige stijgende lijn zich voortzetten, of staan we aan de vooravond van een kleine correctie?

Door deze update te lezen, rusten we je uit met alle kennis die je nodig hebt voor de aankomende handelsweek. Zo voorkom je de grootste valkuil: het onderschatten van de kracht van de huidige uptrend. Laat je meeslepen door onze analyse en zorg dat je klaar bent voor wat komen gaat!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We starten deze update met een overzicht van de daggrafiek om een helder beeld te krijgen van de huidige situatie. De grafiek laat duidelijk zien dat we sinds het dieptepunt in 2023 verschillende weerstandsniveaus hebben overwonnen.

Onlangs hebben we het weerstandsgebied rond de $50.000 doorbroken. Nu staat ons nog één belangrijke uitdaging te wachten in onze zoektocht naar een nieuw hoogtepunt voor Bitcoin. Het weerstandsgebied tussen $59.000 en $60.000 vormt de laatste barrière voordat we een nieuw all-time high kunnen bereiken. Daarom hebben we dit gebied in de grafiek aangeduid als de ‘all-time-high weerstand’.

Straks zullen we inzoomen op de kortere tijdframes. We willen onderzoeken of we op korte termijn dit weerstandsgebied kunnen bereiken. Ook zullen we bekijken of we rekening moeten houden met een mogelijke, zij het kleine, correctie voordat we de sprong naar $60.000 kunnen maken.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

In onze laatste update bespraken we uitvoerig onze prijsrange-analyse en hoe een ’tijdelijke afwijking’ fungeerde als een springplank naar de $50.000. Vanaf die afwijking hebben we een stijging van bijna 30% waargenomen. Bovendien zagen we vanaf de uitbraak uit de prijsrange van $40.800 tot $44.400 een toename van bijna 19%. Beide bewegingen boden sterke koopsignalen met aantrekkelijke winstpercentages. Maar wat staat ons nu te wachten?

We kijken nu naar de 4-uursgrafiek, waar op dit moment geen tekenen van zwakte te bespeuren zijn. Met andere woorden, er is geen breuk in de marktstructuur of indicatie van een aanstaande trendomkering. Dit houdt in dat onze aandacht nu uitgaat naar het volgende weerstandsgebied, de all-time-high weerstand van $59.000 tot $60.000, zoals eerder besproken in de daggrafiek.

Het is belangrijk dat we de markttrend blijven respecteren. Aan het begin van de week, toen we enige weerstand tegenkwamen rond de $50.000, werd vaak gesuggereerd dat het tijd was om short te gaan. Naar mijn mening is dit een onbegrijpelijke en bovendien onverstandige benadering. En hier is waarom:

De essentie van een sterke opwaartse trend is het doorbreken van weerstandsniveaus; zonder dit zouden we geen hogere prijzen zien. Bij het bereiken van een weerstandsniveau kan de koers even stabiliseren of zelfs licht terugvallen. Weerstand werkt immers zoals verwacht; anders zou de koers bijna verticaal stijgen.

Bij het weerstandsgebied rond $50.000 zagen we de koers inderdaad tijdelijk stabiliseren en zelfs licht terugvallen, om daarna de shorters hard af te straffen. De liquidatie van vele shortposities tegen de trend in leidde tot een krachtige opwaartse beweging. Dit toont aan waarom we de trend respecteren en niet tegen de trend in speculeren.

Als je tijdens een sterke opwaartse trend overweegt short te gaan, wacht dan tenminste tot er op kortere tijdframes tekenen van zwakte verschijnen. Het feit dat er wat weerstand is, telt niet als zodanig.

Een voorzichtig teken van zwakte in de huidige situatie zou zijn als we een breuk zien in de marktstructuur, bijvoorbeeld als we onder de low van $47.800 duiken. Het verlies van het voormalige weerstandsgebied rond de $50.000, dat nu als steun zou moeten dienen, kan ook worden gezien als een eerste teken van zwakte.

Zolang dit niet gebeurt, verwachten we dat de koers zijn weg naar de all-time-high weerstand van $59.000 tot $60.000 zal vervolgen.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos


The post Bitcoin Update: koers op jacht naar ‘all-time high weerstand’ rond $59.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.