Bitcoin Update: Koers op jacht naar $40.800, invalidatie onder $36.775

We staan aan de vooravond van een mogelijk beslissend moment in de Bitcoin-markt. Alle ogen zijn gericht op de kans op een bullish uitbraak uit de huidige prijsrange, met het ambitieuze doel het weerstandsgebied rond $40.800 te bereiken.

In deze update duiken we diep in de huidige trends en signalen die deze beweging kunnen voorspellen. Cruciaal is het door ons gedefinieerde invalidatiemoment, een sleutelindicator die ons waarschuwt wanneer voorzichtigheid geboden is om onze recente winsten te beschermen. Na het lezen van deze update heb je alle essentiële informatie in handen om goed voorbereid te zijn op de ontwikkelingen die de nieuwe handelsweek met zich mee kan brengen.

Bitcoin (BTC) 2 uurgrafiek

De 2-uurgrafiek van Bitcoin biedt op dit moment een helder beeld van de huidige trend. Dit is essentieel voor onze handelsstrategie in de nieuwe week. Daarom gaan we deze grafiek grondig analyseren om goed voorbereid te zijn.

Laten we beginnen met een update. We hebben de ondergrens van onze prijsrange aangepast. Eerst was deze $35.200, nu is het $25.700. We vinden dit nu een logischer en passender niveau.

Gisteren leek Bitcoin klaar om uit de huidige prijsrange te breken na drie eerdere pogingen. Helaas zakte de koers snel terug in de range. Nu bevindt Bitcoin zich rond de bovengrens van deze range, rond de $37.850. We zijn benieuwd of Bitcoin dit weekend een nieuwe poging waagt om uit te breken. Het doel is het weerstandsgebied rond $40.800 te bereiken.

Over alle tijdsbestekken zien we een bullish trend. Dit maakt een uitbraak in de komende dagen aannemelijk. Echter, we moeten flexibel blijven. Als nieuwe koersontwikkelingen ons anders tonen, zullen we onze verwachtingen moeten bijstellen.

Een belangrijk hulpmiddel hierbij zijn de 200 Moving Averages (MA’s) op de 2-uursgrafiek. Deze hebben de laatste weken als betrouwbaar steunniveau gefungeerd (trendsupport). Momenteel bevinden deze MA’s zich rond $36.775, het midden van onze prijsrange.

Als de koers de komende dagen niet uitbreekt, maar terugvalt, moeten we letten op de 200 MA’s en het midden van de range. Een daling onder deze niveaus zou een signaal zijn om onze bullish verwachtingen te heroverwegen.

In dit geval is een bullish uitbraak minder waarschijnlijk. Een verdere daling naar de onderkant van de range lijkt dan logischer. Het goede nieuws is dat dit kritieke punt slechts 3% onder de huidige koers ligt. Dit maakt het een zeer nuttig referentiepunt voor de komende dagen.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We hebben net de 2-uurgrafiek van Bitcoin geanalyseerd. Dit deden we omdat het belangrijk is om op tijd onze verwachtingen bij te stellen. Vooral als de koers op dit kortere tijdsbestek de verkeerde kant op lijkt te gaan.

Stel je voor dat de koers onder de 200 Moving Averages (MA’s) op de 2-uursgrafiek valt. En stel dat het ook onder het midden van de prijsrange komt. Zelfs dan ziet het hogere tijdsbestek, zijnde de daggrafiek, er nog steeds overtuigend bullish uit.

Dit blijft zo zolang we boven het supportgebied rond $31.000 blijven. Dit gebied wordt aangeduid met een zwarte uitroepteken. Maar eigenlijk geldt dit zolang we boven de 200 MA’s op dit hogere tijdsbestek handelen. Als we wachten tot een daling van bijna 23% om te concluderen dat de bullish trend mogelijk eindigt, is dat verre van ideaal.

We geven de voorkeur aan de eerdere besproken 3% daling op de 2-uursgrafiek. Zo kunnen we onszelf waarschuwen: “Hé, we zien een koersontwikkeling die we de afgelopen maand niet eerder hebben gezien. Dit kan het begin zijn van een trendverandering, waarbij we mogelijk nog lagere prijsniveaus gaan zien.” Dit is op zijn minst een moment om voorzichtig te zijn.

Zolang het voorgaande niet gebeurd blijven we ons focussen op het volgende weerstandsgebied rond $40.800!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Sinterklaas Cadeautip: ‘Bitcoin Geld’ & ‘Sinterklaas is een Hodler’

Terwijl we de fascinerende wereld van Bitcoin blijven verkennen, willen we ook iets speciaals delen, perfect voor de feestdagen. Voor de jonge avonturiers en toekomstige financiële experts in je leven, is ons kinderboek ‘Bitcoin Geld‘ een must-have. Dit boek brengt de complexe wereld van Bitcoin op een leuke en toegankelijke manier tot leven, ideaal om de interesse van kinderen in financiën en technologie te wekken.

En voor een vleugje feestelijke vreugde, hebben we iets unieks: ons Sinterklaasgedicht ‘Sinterklaas is een Hodler‘. Dit gedicht is een speelse manier om de geest van Sinterklaas te combineren met de wereld van Bitcoin. Het is een perfecte leeservaring voor de feestdagen, vol humor en verrassingen, die zowel jong als oud zal bekoren.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA


The post Bitcoin Update: Koers op jacht naar $40.800, invalidatie onder $36.775 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.