Bitcoin Update: Gaat dit Patroon de Koers naar 50K brengen begin 2024?

Hoewel de Bitcoin koers vandaag slechts met 1% is gedaald en momenteel schommelt rond $42.500, een ogenschijnlijk rustige dag, onthult onze nieuwste update een verrassend koerspatroon. Dit patroon, dat sterk doet denken aan de ontwikkelingen in november, wijst op een mogelijke bullish uitbraak richting $51.000 begin 2024.

We werpen ook een scherpe blik op de vitale rol van de 200 MA’s, die als een cruciaal vangnet dienen tijdens tijdelijke koersdalingen/dips. Onze analyse biedt diepgaand inzicht in hoe de balans tussen optimistische vooruitzichten en het risico op een neerwaartse trend kan kantelen, vooral als de steun van de 200 MA’s weg zou vallen.

Met deze waardevolle inzichten kunt jij je uitstekend voorbereiden op de mogelijke ontwikkelingen in de markt, juist nu we het nieuwe jaar naderen. Lees verder om volledig geïnformeerd te zijn over deze cruciale periode richting het begin van een nieuw jaar!

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek is een interessant patroon zichtbaar. Eenzelfde koerspatroon leidde eerder in november tot een bullish uitbraak met een stijging van ruim 16%. We zouden binnen enkele weken een soortgelijke uitbraak kunnen zien. Interessant is dat een dergelijke stijging ons naar het volgende weerstandsgebied bij $51.000 zou leiden.

We spreken over een stijgende driehoek, een patroon dat we nu zien en ook in november zagen. In november was het doel om het weerstandsniveau van $38.000 te overwinnen. Momenteel ligt het weerstandsniveau wat we moeten doorbreken rond $44.000.

Een stijgende driehoek is een teken van een voortzetting van de opwaartse trend. Dit patroon geeft aan dat er een toenemende koopdruk is, die vaak leidt tot een sterke opwaartse beweging. Meestal breekt de koers uit dit patroon rond 70% van de totale lengte. In dit geval kan een uitbraak richting $50.000 rond 8 januari 2024 plaatsvinden.

Indien we echter de paarse opwaartse trendlijn (stippellijn) en de 200 MA’s kwijtraken, wordt de situatie anders. In dit geval is een uitbraak richting $51.000 op korte termijn ineens aanzienlijk minder waarschijnlijk.

Bitcoin (BTC) 3 uurgrafiek

In de afgelopen weken hebben we de prijsrange van $40.800 tot $44.300 gevolgd, samen met de 200-dagen gemiddelden (200 MA’s). We merkten eerder op dat de 200 MA’s recent de huidige trend het beste weerspiegelen. Het is opvallend dat deze MA’s als een soort vangnet fungeerden tijdens elke tijdelijke daling gedurende de huidige opwaartse trend.

Afgelopen dinsdag zagen we opnieuw dat een daling/dip van 6% werd opgevangen door de MA’s, zie zwarte pijl. Dit was in lijn met onze verwachtingen, gezien soortgelijke gebeurtenissen in de afgelopen weken. Het verliezen van de 200 MA’s als ondersteuning van de trend zou een significante verandering zijn ten aanzien van de afgelopen ruim twee maanden. Dit is voor ons een signaal om voorzichtig te zijn. Het zou het begin van een nieuwe (tijdelijke) neerwaartse trend kunnen inluiden.

Onder de 200 MA’s treffen we vervolgens de onderkant van onze prijsrange, $40.800. Als we neerwaarts uit de prijsrange breken is het verstandig om onze bullish verwachtingen aan te passen. De kans op een bullish uitbraak richting de $51.000 is in dit scenario toch echt een heel stuk kleiner geworden, zeker op korte termijn. Het is een stuk realistischer om rekening te houden met een verdere daling naar minimaal het supportgebied rond $38.000.

Kortom, boven het midden van de prijsrange $42.550 en boven de 200 EMA geen reden om bearish te zijn. Het verliezen van de 200 MA’s is een eerste signaal dat we voorzichtig moeten zijn. Komen we onder de prijsrange, dus onder $40.800 terecht, dan worden we gedwongen onze bullish verwachtingen voor de korte termijn bearish bij te stellen.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

 

 


The post Bitcoin Update: Gaat dit Patroon de Koers naar 50K brengen begin 2024? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.