Bitcoin Update: Gaan we nog dit jaar door cruciale weerstand $44.300 breken?

In deze Bitcoin Update richten we ons op de opvallende uptrend van de afgelopen dagen. Deze trend heeft de koers opnieuw naar het cruciale weerstandsgebied rond $44.300 gebracht. De vraag die nu op ieders lippen brandt: Zullen we nog in 2023 getuige zijn van een bullish uitbraak? Dit artikel duikt dieper in deze kwestie en analyseert het belangrijke supportgebied rond $40.800.

We bespreken de 2-uur- en 4-uurgrafiek van Bitcoin, die ons inzicht geven in de huidige marktbewegingen. De analyses wijzen op een zijwaartse beweging van de prijs binnen een range van $40.800 tot $44.300. We onderzoeken de potentie van de recente opwaartse trend en of deze sterk genoeg is om een doorbraak te realiseren. Bovendien verkennen we de scenario’s voor het geval de prijs binnen deze range blijft of zelfs hoieronder terecht komt.

Bitcoin (BTC) 2 uurgrafiek

In de afgelopen weken hebben we de 2-uursgrafiek nauwkeurig gevolgd. Deze grafiek geeft het duidelijkst de huidige trend weer. Laten we eens kijken naar de algemene trend van de afgelopen maand. Uit de grafiek blijkt dat de prijs veelal zijwaarts beweegt. Deze beweging vindt plaats binnen een prijsrange van $40.800 tot $44.300.

Als we de trend van de laatste dagen onder de loep nemen, zien we een opwaartse trend. Deze trend heeft de prijs van de ondergrens van de range, bij $40.800, naar de bovengrens rond $44.300 gebracht. Nu rijst de vraag of deze opwaartse trend sterk genoeg is om door de bovengrens van de range te breken. Als dit lukt, kan de uptrend die we sinds het begin van het jaar zien zich voortzetten. Het volgende doel zou dan het weerstandsgebied rond $50.000 zijn.

Aan de andere kant, als een opwaartse doorbraak uitblijft, kunnen we verwachten dat de prijs binnen de huidige range blijft. We zouden dan een daling naar het midden van de range kunnen zien. Mogelijk daalt de prijs zelfs naar de ondergrens, om vervolgens weer te stijgen naar het midden of de bovengrens.

Een neerwaartse doorbraak uit de range zou een bearish scenario inluiden. In dat geval ligt een daling naar het volgende supportgebied rond $38.000 voor de hand.

Op basis van deze analyse kun je verschillende trades overwegen:

1. Bij een opwaartse doorbraak uit de range: overweeg een long positie naar minimaal $50.000 of hoger.
2. Als de prijs niet uit de range breekt: overweeg een short positie naar het midden en mogelijk naar de onderkant van de range.
3. Als er support is bij de ondergrens van de range: overweeg een long positie voor een stijging naar het midden en vervolgens naar de bovengrens.
4. Bij een neerwaartse doorbraak uit de range: overweeg een short positie naar $38.000 of lager.

Het innemen van een positie rond het midden van de prijsrange is minder aan te raden. De risico’s zijn hier te groot in verhouding tot de mogelijke winst.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

De laatste weken hebben we de onderkant van de prijsrange, specifiek het supportgebied rond $40.800, nauwlettend in de gaten gehouden. Een blik op de 4-uursgrafiek toont iets interessants. De 200 MA’s zijn hier recentelijk gestegen. Ze komen nu bijna overeen met de onderkant van onze prijsrange.

Deze ontwikkeling ondersteunt onze veronderstelling dat het gebied rond $40.800 cruciaal is. Het bevestigt ook dat het pas zinvol is om bearish verwachtingen te vormen als we onder dit supportgebied en de 200 MA’s zakken.

Zolang de situatie niet verandert, verwachten we dat de prijs binnen de range zijwaarts zal blijven bewegen en achtten we, gezien de huidige uptrend, een opwaartse uitbraak een stuk waarschijnlijker dan een neerwaartse uitbraak.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

 

 


The post Bitcoin Update: Gaan we nog dit jaar door cruciale weerstand $44.300 breken? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.