Bitcoin Update: ETF Goedkeuring Zet Bitcoin Koers in Versnelling naar $50.000 en hoger!

Gisteren beleefden we een historisch moment: de goedkeuring van de allereerste Bitcoin ETF! Opvallend genoeg zagen we niet een sterke pump die velen hadden verwacht; de Bitcoin koers reageerde initieel nauwelijks op het nieuws van de goedgekeurde ETF.

Toch heeft Bitcoin in de laatste 24 uur een opmerkelijke sprong gemaakt, met een stijging van meer dan 8% tot ruim boven de $48.000. Het lijkt nu slechts een kwestie van tijd voordat we de symbolische grens van $50.000 doorbreken. In deze Update kijken we terug op de recente gebeurtenissen, blikken we vooruit en bepalen we het punt waar voorzichtigheid geboden is!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Laten we onze analyse beginnen met een blik op de daggrafiek. In oktober 2023 nam Bitcoin een belangrijke stap. Het slaagde erin de 200 MA’s (zie gele cirkel) terug te winnen. Dit was een teken dat Bitcoin zijn opwaartse trend zou hervatten na een korte pauze.

Daarnaast zien we dat Bitcoin vanaf eind oktober in een sterke parabolische trend kwam (zie stippellijn). Het doorbrak de weerstandsniveaus van $38.000 en $45.000. Nu richt het zich op het volgende weerstandsniveau rond $51.000.

In de komende dagen zullen de 200 MA’s verder omhoog gaan kruipen. Ze kunnen uiteindelijk gaan samenvloeien met het steungebied rond $38.000. Mochten we voor de Bitcoin Halving in april 2024 een grote correctie gaan zien, dan is dit het niveau om in de gaten te houden. Het is het laatste bullish argument die in dit scenario op dit tijdsbestek nog te vinden is.

Overigens zou dit vanaf de huidige koers een correctie betekenen van circa 22%. Uiteraard is het voor ons niet wenselijk om een correctie van 22% af te wachten om tot de conclusie te komen dat de bullish trend op dit hoge tijdsbestek bearish doorbroken is. Om eerder een signaal te krijgen dat er mogelijk een correctie of een trendwijziging aanstaande is gebruiken we de lagere tijdsbestekken.

Zolang bitcoin de parabolische stippellijn volgt en er op de lagere tijdsbestekken geen tekenen van zwakte zichtbaar zijn verwachten we op korte termijn het weerstandsgebied rond $51.000 te gaan testen.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

De afgelopen weken hebben we de prijsrange tussen $40.800 en $44.300 nauwlettend in de gaten gehouden. We stelden dat zolang Bitcoin binnen deze range blijft, de trend op dit kortere tijdsbestek voornamelijk zijwaarts is.

Op 2 januari 2024 (zie gele box) brak Bitcoin voor het eerst bullish uit deze range. Echter, de prijs viel al snel terug binnen deze range, wat we bestempelden als een ’tijdelijke afwijking’.

Bij een tijdelijke afwijking, als de prijs terugkeert in de range, zien we vaak dat Bitcoin het andere uiteinde van de range opzoekt. Er volgde een aanzienlijke daling van meer dan 10%, waarbij de wick precies de onderkant van de range raakte (zie zwarte pijl).

Opmerkelijk is dat de koers snel terugkeerde boven de 200 MA’s, die zich toen rond het midden van de range bevonden, rond $42.550. Belangrijk is dat Bitcoin geen enkele keer een 4-uurskaars onder deze MA’s sloot.

Begin deze week brak Bitcoin opnieuw bullish uit de prijsrange. Het lijkt erop dat Bitcoin nu toch echt op weg is naar het volgende weerstandsgebied van $51.000. Net als bij de vorige uitbraak, zou een terugkeer in de range een teken van zwakte kunnen zijn. Dit kan leiden tot een verdere daling naar het midden van de range $42.550, en misschien zelfs naar de onderkant van de range bij $40.800.

Bovendien zullen de 200 MA’s de komende dagen waarschijnlijk verder stijgen en samen gaan vloeien met de bovenkant van de range bij $44.300. Als de prijs terugkeert in de range en onder de 200 MA’s valt, beschouwen we dit als een eerste signaal dat voorzichtigheid gebode is.

Zolang dit niet gebeurt, blijven we de trend volgen richting $50.000 en hoger!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Duik in onze uitgebreide collectie, waar de glinsterende Bitcoin munt aan de muur pronkt als een symbool van de toekomst. Van Bitcoin mokken die je ochtendkoffie een digitale twist geven tot stijlvolle sleutelhangers die je altijd herinneren aan de revolutionaire technologie die Bitcoin vertegenwoordigt, we hebben het allemaal.

En voor degenen die het avontuur willen combineren met ontspanning, bieden we verfrissend Bitcoin Bier, vergezeld van unieke bieropeners en biervilten.

Maar dat is nog niet alles. Onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, opent de deuren naar onmiddellijke en efficiënte betalingen zoals nooit tevoren. Bovendien vind je hier een uitgebreid assortiment Bitcoin Boeken, die je kunnen helpen de diepten van deze revolutionaire technologie te verkennen.

Laat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden van Bitcoin Debuut. Of je nu een doorgewinterde bitcoin-enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de wereld van digitale valuta, hier vind je iets dat je hart sneller zal doen kloppen.

Dus stap binnen, ontdek, en laat je inspireren door de toekomst van geld en innovatie!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA


The post Bitcoin Update: ETF Goedkeuring Zet Bitcoin Koers in Versnelling naar $50.000 en hoger! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.