Bitcoin Update: De Koers geeft een Bounce van 4%, wat betekent dit?

De Bitcoin koers heeft vandaag enige herstel laten zien met een bounce vanaf de 200 EMA op de 4-uursgrafiek. Dit roept de vraag op: hebben we het ergste achter de rug, of is dit slechts een tijdelijke opleving? Hoewel een herstel positief nieuws is, beschouwen we het niet als een definitief teken van kracht of een garantie voor nieuwe hoogtepunten op de korte termijn.

Bitcoin Update

In dit artikel duiken we dieper in twee cruciale prijsniveaus die ons zullen helpen om onze verwachtingen voor de nabije toekomst bij te kunnen stellen. Deze punten bieden niet alleen inzicht in de mogelijke koersrichting op korte termijn, maar stellen ons ook in staat om proactief te handelen als Bitcoin wederom momentum weet te vinden. Dit is vooral van belang gezien de aankomende Bitcoin Halving, een gebeurtenis die potentieel grote impact kan hebben op de koers. Blijf dus lezen om te ontdekken hoe we deze informatie kunnen gebruiken om voorbereid te zijn op wat komen gaat!

Bitcoin 4-uursgrafiek

In onze vorige update hebben we het belang benadrukt van het behouden van trendsupport op dit tijdsbestek besproken. We gaven aan dat een daling onder de 200 EMA de kans op een verdere neergang aanzienlijk zou verhogen.

We waarschuwden ook dat een daling onder de 200 MA’s niet zomaar genegeerd zou kunnen worden. Dit zou namelijk de eerste keer zijn sinds begin van het jaar dat de koers significant zou afwijken van de trend zoals we die sinds het begin van het jaar kennen. Hetgeen ons alert maakt op een mogelijke trendverandering.

Vandaag zagen we dat de koers eindelijk bouncen vanaf de 200 EMA met een stijging van circa 4%, maar dit betekent nog niet dat we uit de zorgen zijn. We blijven dezelfde analyse toepassen als toen de koers zich bewoog rond de recente lows. Een bounce is tenslotte niet per definitie een teken van kracht. De huidige bounce is momenteel het minimale wat we van de ‘bulls’ mochten verwachten om verdere daling te voorkomen. Later bespreken we aan de hand van de 1-uursgrafiek wat we nodig hebben om positiever (bullish) te worden in onze verwachtingen.

Dat gezegd hebbende, we zijn momenteel niet overtuigend negatief (bearish) ingesteld. Immers, we blijven nog steeds boven een belangrijke trendsupport handelen op de 4-uur grafiek. Als we naar onderstaande grafiek kijken, is duidelijk dat de trend van de afgelopen maand zijwaarts is gegaan, niet meer en niet minder. En dit kan zelfs een tienjarige zien.

Kortom, zolang we geen teken van kracht krijgen op de 1-uursgrafiek en we de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek niet verliezen, is en blijft de algemene trend zijwaarts.

Bitcoin 1-uursgrafiek

Om optimistischer te kunnen worden over de korte termijn, willen we een duidelijke teken van kracht zien op dit lagere tijdsbestek. Een teken van kracht is voor ons als Bitcoin belangrijke prijsniveaus weet terug te winnen, niet slechts alleen een kleine opleving (bounce).

Een eerste belangrijk positief teken zou zijn als Bitcoin weer boven de 200 MA’s weet uit te komen, vooral als dit samengaat met het doorbreken van de prijszone rond $69.000. Er is echter een aandachtspunt: de laatste tijd slaagt Bitcoin er niet in om langer dan een week boven deze 200 MA’s te blijven.

Om de opwaartse trend te hervatten, is het noodzakelijk dat we de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek terugwinnen. Zolang dat niet gebeurt, heeft het geen zin om te speculeren over het bereiken van nieuwe hoogtepunten op de korte termijn.

We hebben dus twee duidelijke richtpunten voor de komende dagen, mogelijk zelfs weken. Als we onder de 200 MA’s vallen op de 4-uursgrafiek, moeten we rekening houden met verdere koersdalingen. Maar als we de 200 MA’s op de 1-uursgrafiek terugwinnen, kunnen we voorzichtig beginnen uit te kijken naar nieuwe hoogtepunten, vooral met de naderende Bitcoin Halving in gedachten!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.


The post Bitcoin Update: De Koers geeft een Bounce van 4%, wat betekent dit? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.