Bitcoin Update: 6% Daling – Tijdelijke Dip of Start van Trendbreuk?

Nog maar enkele dagen geleden leek de Bitcoin koers op weg naar de $50.000, een grens vol beloftes en potentieel. Echter, met een plotselinge daling van 6% in de afgelopen 24 uur, worden traders en enthousiastelingen geconfronteerd met een onverwachte wending. Deze daling markeert het eerste significante teken van zwakte in een lange periode van relatieve groei.

De vraag die nu boven de markt hangt, is of dit slechts een korte dip is, een adempauze in de opwaartse trend, of dat we aan de vooravond staan van een ingrijpende trendwijziging?

In deze update duiken we in de kern van deze onzekerheid. We onderzoeken de redenen waarom voorzichtigheid nu de boventoon voert in de markt. Welke steunniveaus moeten we in de gaten houden, nu de Bitcoin zich in deze kritieke fase bevindt? En belangrijker nog, wat is er nodig om het tij te keren en opnieuw een overtuigend bullish sentiment te creëren?

Bitcoin (BTC) 4- en 6 uurgrafiek

In onze vorige Bitcoin-update, toen er nog geen teken van zwakte zichtbaar, merkten we op dat een daling in de prijsrange, gecombineerd met het verlies van de 200 MA’s, een duidelijk zwaktebod zou zijn. Door de daling van bijna 6% in de afgelopen 24 uur zijn we daadwerkelijk teruggekeerd in de prijsrange en zijn we de 200 MA’s kwijtgeraakt als belangrijke trendondersteuning.

De recente ontwikkelingen kunnen we zien als een terugkeer naar eerdere niveaus. We zijn nu weer in dezelfde prijsrange waarin we de afgelopen vijf weken zaten. Dit betekent echter niet direct paniek. Wel moeten we nu een stuk voorzichtiger zijn.

Een ander belangrijk punt is dat als we de 200 MA’s op de 6-uursgrafiek verliezen, de kans op een verdere daling toeneemt. Dit zou kunnen betekenen dat de prijs onder de huidige range zakt, met een nieuw steunniveau rond de $38.000.

Op de 6-uursgrafiek is te zien dat de recente daling gedeeltelijk werd opgevangen door de 200 MA’s. Dit is voor nu het laatste positieve signaal dat een totale trendomslag zou kunnen tegenhouden.

Als we volledig onder de prijsrange uitkomen, moeten we aannemen dat de top op middellange  termijnen is neergezet. We kunnen dan een terugval verwachten naar de 200 MA’s op de daggrafiek. Hierover later meer.

Tenslotte, als we op korte termijn opwaarts uit de prijsrange breken en de 200 MA’s op de 4-uursgrafiek weten terug te winnen, zou dit een eerste teken van kracht zijn. Hier is vanaf de huidige koers een stijging nodig van circa 3%. In dat geval kunnen we onze momenteel licht bearish verwachtingen bijstellen naar een positievere kijk.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Laten we afsluiten met een korte blik op de daggrafiek. Hier valt op dat de opwaartse trendlijn (gemarkeerd met een paarse stippellijn) nog intact is. Deze lijn zou op korte termijn een belangrijke indicator kunnen zijn. Als we binnenkort onder deze lijn komen, neemt de waarschijnlijkheid van het eerder besproken bearish scenario toe.

Het steunniveau rond de $38.000 ligt ongeveer 12% onder de huidige koers, en de 200 MA’s liggen ongeveer 22% lager. Dit betekent niet automatisch dat we deze steunniveaus snel zullen bereiken. Echter, na een stijging van meer dan 200% sinds de bodem eind 2023, zou een correctie van ongeveer 20% niet ongewoon zijn.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Duik in onze uitgebreide collectie, waar de glinsterende Bitcoin munt aan de muur pronkt als een symbool van de toekomst. Van Bitcoin mokken die je ochtendkoffie een digitale twist geven tot stijlvolle sleutelhangers die je altijd herinneren aan de revolutionaire technologie die Bitcoin vertegenwoordigt, we hebben het allemaal.

En voor degenen die het avontuur willen combineren met ontspanning, bieden we verfrissend Bitcoin Bier, vergezeld van unieke bieropeners en biervilten.

Maar dat is nog niet alles. Onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, opent de deuren naar onmiddellijke en efficiënte betalingen zoals nooit tevoren. Bovendien vind je hier een uitgebreid assortiment Bitcoin Boeken, die je kunnen helpen de diepten van deze revolutionaire technologie te verkennen.

Laat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden van Bitcoin Debuut. Of je nu een doorgewinterde bitcoin-enthousiasteling bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de wereld van digitale valuta, hier vind je iets dat je hart sneller zal doen kloppen.

Dus stap binnen, ontdek, en laat je inspireren door de toekomst van geld en innovatie!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA


The post Bitcoin Update: 6% Daling – Tijdelijke Dip of Start van Trendbreuk? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.