Bitcoin transactiekosten stijgen tijdelijk tot bijna $52

De transactiekosten op het bitcoinnetwerk zijn tijdelijk sterk gestegen doordat er meer dan 300.000 transacties in de wachtrij stonden om verwerkt te worden. Hierdoor stegen de kosten voor transacties tot bijna $52. Je kunt altijd betalen wat je wil voor een transactie, maar als het druk is op het netwerk kan het lang duren als je te weinig betaalt.

Deze drukte op het netwerk wordt mogelijk veroorzaakt door de exchange OKX, die bezig is met het verzamelen en sorteren van wallets. De transactiekosten bereikten een piek van 520 satoshis per transactie eerder op de dag en zakten later iets naar ongeveer $46 per transactie. Wat ook mogelijk impact heeft is de perikelen rondom Roaring Kitty. De speculant heeft het druk met aandelen in Gamestop, maar soms komt die aandacht ook terecht in de wereld van bitcoin.

Impact op miners na de halving

De recente halving van de beloning per block van 6,25 BTC naar 3,125 BTC eind april heeft een aanzienlijke invloed gehad op de winstgevendheid van miners. Het Canadese mijnbouwbedrijf Bitfarms rapporteerde een daling van 42% in de inkomsten voor de maand mei, de eerste volledige maand sinds de halvering. Terwijl Marathon Digital meer dan 60% van hun gewonnen BTC verkocht. Hogere transactiekosten zijn dus een welkom doekje voor het bloeden voor dit soort partijen.

Momenteel wordt Bitcoin verhandeld tegen $69.110, met een marktkapitalisatie van $1,36 biljoen. Het totaal aantal uitgegeven Bitcoins is 19.708.946,12 BTC, wat 93,85% van de totale voorraad vertegenwoordigt. Om die overige BTC wordt gestreden door miners.


The post Bitcoin transactiekosten stijgen tijdelijk tot bijna $52 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.