Bitcoin stuitert terug, maar blijft hangen onder piekwaarden

Bitcoin leek gisteren een herstel te maken, met een piek van $ 64.500, maar kon deze stijging niet volhouden en zag een terugval van meer dan $ 1000. Deze beweging illustreert de volatiliteit die nog steeds heerst in de cryptomarkt, ondanks positieve momenten.

De start van mei was lastig voor Bitcoin bulls. BTC kende een stevige daling na het mislukken van een poging om boven de $ 65.000 uit te komen, wat leidde tot de laagste prijs in meer dan twee maanden tijd: $ 56.500. De beslissing van de Federal Reserve om de rentetarieven niet verder te verhogen, zorgde voor nog meer schommelingen. Op een gegeven moment wisselde de waarde van BTC binnen enkele minuten met $ 2.000. Vanaf vrijdag begon een geleidelijk herstel, waarbij Bitcoin steeg naar $ 59.000 en vervolgens naar meer dan $ 62.000 doorbrak. Deze stijging culmineerde gisteren met een piek van $ 64.500.

Bitcoin stuitert terug, maar blijft hangen onder piekwaarden

Prestaties van andere crypto

Ondanks de schommelingen van Bitcoin, blijft de dominantie van deze munt over alternatieve crypto (ALTS) groeien, nu bijna 51% van de markt. De marktkapitalisatie is echter gedaald tot $ 1,244 miljard. Onder de grootste winnaars in de altcoin markt bevindt zich Dogecoin, die gisteren nog steeds goed presteerde en in de afgelopen 24 uur met nog eens 6% steeg, nu handelend op $ 0.16.

Prestaties van andere crypto
Prestaties van andere crypto – quantifycrypto

Andere opmerkelijke stijgers zijn RNDR, met een stijging tot $ 9 na een toename van 8,5% op dagelijkse basis, en crypto zoals AVAX, LINK, en NEAR die ook groene cijfers laten zien. Daarentegen zagen TON, SHIB en ADA een daling van tussen de 2% en 4%. Ook ETH, BNB, SOL en XRP zijn gedaald, zij het minder sterk.

Toekomstperspectief en marktbewegingen

De totale marktkapitalisatie van crypto is sinds de piek van gisteren met ongeveer $ 40 miljard gedaald, nu staand op $ 2,450 miljard. Deze cijfers tonen aan dat de markt zich nog steeds in een fase van aanpassing en onzekerheid bevindt, waarbij beleggers alert blijven op zowel kansen als risico’s.

 


The post Bitcoin stuitert terug, maar blijft hangen onder piekwaarden appeared first on Bitcoinmagazine.nl.