Bitcoin stijgt na bemoedigend inflatierapport: Tijd om te investeren?

Bitcoin heeft woensdag een forse stijging doorgemaakt na een positief inflatierapport. De prijs van de grootste cryptocurrency ter wereld steeg met 3,9% naar $ 69.3K, na een dieptepunt van $ 66.1K op dinsdag.

Dit werd mede veroorzaakt door de verwachting dat de Federal Reserve in september de beleidsrente zal verlagen. Wat betekent dit voor jou als investeerder?

Invloed van het inflatierapport

Het inflatierapport voor mei toonde aan dat de consumentenprijsindex (CPI) gelijk bleef tegenover de vorige maand. Dit was lager dan de verwachte stijging van 0,1% en een afname van de 0,3% stijging in april. Wanneer volatiele voedsel- en energiekosten buiten beschouwing worden gelaten, daalde de kerninflatie naar 0,2%, terwijl 0,3% werd verwacht.

Dit zijn bemoedigende cijfers voor de Federal Reserve, die streeft naar een inflatiedoel van 2%.

Reactie van de cryptomarkt

De cryptomarkt reageerde positief op dit nieuws. Ether, de grootste altcoin, steeg met 2,8% naar $ 3.61K. Deze prijsstijgingen kwamen na een dag van aanzienlijke uitstroom uit Amerikaanse spot bitcoin ETF’s, die de hoogste piek in meer dan een maand zagen met $ 200.4 miljoen aan netto-uitstroom op dinsdag.

Dit was een verdrievoudiging vergeleken met de $ 64.9 miljoen uitstroom op maandag.

Beste crypto exchange

eToro – de nummer 1 crypto exchange wereldwijd

 • Wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers
 • Groot aantal cryptocurrencies beschikbaar
 • Naast crypto tal van andere projecten om in te investeren

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek.

Wat betekent dit voor Nederlandse investeerders?

Deze ontwikkelingen bieden zowel kansen als risico’s. De verwachting dat de Federal Reserve de rente mogelijk verlaagt, kan gunstig zijn voor risicovollere activa zoals cryptocurrencies. Maar het blijft belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en strategisch te handelen.

Voordelen van investeren in crypto nu

 1. Potentieel Hoge Rendementen: Met de recente prijsstijgingen kunnen vroege investeerders profiteren van verdere waardevermeerdering.
 2. Diversificatie: Cryptocurrencies kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan een gediversifieerde beleggingsportefeuille.
 3. Innovatie: De voortdurende ontwikkeling en acceptatie van blockchaintechnologie bieden tal van investeringsmogelijkheden.

Risico’s en voorzorgsmaatregelen

 1. Marktvolatiliteit: Cryptomarkten staan bekend om hun hoge volatiliteit. Wees voorbereid op snelle prijsveranderingen.
 2. Regelgevingsrisico’s: Blijf op de hoogte van veranderingen in regelgeving die de markt kunnen beïnvloeden.
 3. Grondig Onderzoek: Investeer alleen in projecten die je goed begrijpt en waarvan je de waarde inziet.

Hoe moet je beginnen met investeren

Geïnteresseerd in het betreden van de cryptomarkt? Hier zijn enkele stappen om te beginnen:

 • Maak een Wallet aan: Kies een betrouwbare crypto wallet om je digitale activa veilig op te slaan.
 • Selecteer een Exchange: Gebruik een gerenommeerde crypto exchange om je aankopen te doen.
 • Investeer Geleidelijk: Begin met kleine bedragen en verhoog je investeringen naarmate je meer ervaring opdoet.

Let op belangrijke ontwikkelingen

Houd de aankondigingen van de Federal Reserve in de gaten. De woorden van voorzitter Jerome Powell tijdens de persconferentie kunnen de markt aanzienlijk beïnvloeden.

De verwachting is dat de Fed, door de dalende inflatie, verdere stappen zal overwegen om de economie te ondersteunen.

Vooruitgang

De recente stijging van Bitcoin en Ether na het bemoedigende inflatierapport toont de potentie van de cryptomarkt. Met de kans op een renteverlaging door de Federal Reserve, is dit een interessant moment om te overwegen te investeren in cryptocurrencies.

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd blijft, je risico’s beheert en strategisch handelt om optimaal te profiteren van deze dynamische markt.

 


The post Bitcoin stijgt na bemoedigend inflatierapport: Tijd om te investeren? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.