Bitcoin Stijgt Hard, Maar Analist Waarschuwt voor Omslag: Is het Tijd voor Altcoins?

Iedereen lijkt in extase door de stijging van Bitcoin. Maar Matthew Hyland, een populaire analist, uitte op 9 december in een bericht op X (voorheen Twitter) zijn voorzichtigheid over de prijsactie van Bitcoin. Dit gebeurde nadat Bitcoin op 8 december nieuwe 19-maandelijkse hoogtepunten van $44,729 op Bitstamp bereikte, waarmee het momentum van de bulls tijdens het einde van de Wall Street handelsweek bleef aanhouden.

De voorzichtigheid van Hyland

Voor Hyland liggen er echter meer verontrustende tekenen op de loer die erop wijzen dat de bull run mogelijk in gevaar is, ondanks winsten van 60% sinds begin oktober. Het doorslaggevende bewijs, zegt hij, zit in het aandeel van Bitcoin in de totale marktkapitalisatie binnen crypto. “De dominantie van Bitcoin lijkt om te slaan, zoals blijkt uit de bearish divergentie die eerder werd opgemerkt. Alle winsten van de recente stijging zijn weer verloren gegaan,” schreef hij in zijn bericht op X.

Bitcoin dominantie is het percentage van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency dat door Bitcoin wordt ingenomen, wat zijn relatieve grootte in de markt weerspiegelt ten opzichte van altcoins.

Hyland verwees naar de recente piek in Bitcoin dominantie, ook wel Bitcoin dominance genoemd, die op 6 december 55,26% bereikte — het hoogste niveau sinds april 2021. Een snelle ommekeer zag de vooruitgang in dominantie afnemen, met een dominantie van 53,4% op het moment van schrijven.

Grote stijging in het vooruitzicht voor Altcoins?

Tegelijkertijd geloven sommigen dat een omkering in deze dominantie altcoins de kans geeft om hun eigen grote rally te starten, een fenomeen dat vaak “altseason” wordt genoemd. Dit leek al in gang gezet te zijn op de dag zelf, waarbij Cardano (ADA) en Avalanche (AVAX) beide in 24 uur met 22% stegen. Alleen de grootste altcoin, Ether (ETH), bleef enigszins stagneren, hoewel het nog steeds 12% hoger stond over de afgelopen zeven dagen. ADA en AVAX waren ook de leiders van de week, met stijgingen van meer dan 50%.


The post Bitcoin Stijgt Hard, Maar Analist Waarschuwt voor Omslag: Is het Tijd voor Altcoins? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.